Rug en wervelkolom behandelingen

Hoe is de wervelkolom opgebouwd?
De wervelkolom en ribben hebben diverse functies: het geeft enerzijds het lichaam steun en anderzijds zorgt het voor beweeglijkheid. Daarnaast beschermt de wervelkolom onze vitale functies, waaronder het zenuwstelsel. De wervelkolom is opgebouwd uit: zeven nekwervels twaalf borstwervels en vijf lendenwervels.

Met uitzondering van de bovenste twee wervels in de nek en het heiligbeen, zit tussen elke wervel een discus (tussenwervelschijf), die bestaat uit kraakbeen. Midden in de discus zit een kern (nucleus pulposi) met een zachte structuur. Deze zachte kern wordt bij elkaar gehouden door de daar omheen liggende ringen.

Daarnaast wordt de wervelkolom bij elkaar gehouden door de banden (ligamenten) en de buik- en rugspieren. Wanneer één van deze structuren niet goed functioneert kan er instabiliteit ontstaan. Hierdoor kunnen klachten ontstaan omdat de wervels ten opzichte van elkaar kunnen verschuiven.

download.php?cs=fcae4&id_token=jzrckt975


In onderstaande lijst staan alle rug en wervelkolom behandelingen die door ViaSana worden uitgevoerd. Voor meer informatie over een van deze behandelingen kunt u op de behandeling klikken, waarna u wordt doorverwezen naar de behandelpagina. Deze behandelpagina's bevatten informatie over onder andere de diagnose, de behandeling zelf en complicaties die mogelijk kunnen optreden.

Alle onze rug en wervelkolombehandelingen

Patiëntervaring John van Wilgen

Rug_en_wervelkolom.png

John van Wilgen is op 30 december 2013 een hernia operatie ondergaan. Tweeënhalve maand later begon hij weer voorzichtig met sporten. Zeven maanden na zijn operatie sport hij weer 5x per week: 3x bootcamp en 2x crossfit. Tevens is hij 24! kilo afgevallen en zijn vetpercentage is omlaag gegaan van 34% naar 19%.

John van Wilgen: "Zonder de hulp en expertise van ViaSana had ik nu niet op dit niveau gezeten, daarom ben ik hun tot op vandaag zeer dankbaar."