terug
Hoe kunnen we u helpen?

Arthroscopische neerplastiek

Op deze pagina vindt u meer informatie over de arthroscopische neerplastiek. 

De behandeling

Bij deze ingreep worden 2 of 3 kleine sneden gemaakt, waardoor er met speciale apparatuur in het schoudergewricht gekeken kan worden. Langs deze weg kan een stukje van het acromion (shouderdak) weggenomen worden.

Verpleegafdeling

Wanneer u weer stabiel bent, gaat u naar de verpleegafdeling. Hier krijgt u eten en drinken, daarnaast geeft de verpleegkundige u medicatie en adviezen.

Pijnmedicatie

Medicatie dient u volgens voorschrift op de medicatietray te gebruiken. U heeft voor uw ontslag een medicatietray mee naar huis gekregen. Wanneer u geen of weinig pijn heeft, mag u eerder stoppen met het innemen van de medicijnen. Heeft u veel pijn dan kunt u de sterkere pijnstiller uit de medicatietray gebruiken. Wanneer u de medicijnen inneemt, dient u dit te doen zoals vermeld op de tray. 

Wondverzorging

Het absorberend verband mag u na 24 uur verwijderen, de pleister eronder moet u 2 dagen laten zitten. Tijdens de operatie wordt met een vloeistof gespoeld, deze vloeistof kan tot 3 dagen na de operatie uit de wond lekken. 2 dagen na de operatie mag u douchen, na het douchen moet u het wondgebied droogdeppen en een schone droge pleister aanbrengen.

Mitella

U krijgt een mitella die u maximaal één week mag dragen. De mitella moet u enkele malen per dag afdoen om uw elleboog en schouder te oefenen.

Controle 6 weken

U wordt 6 weken na de operatie op controle verwacht in de polikliniek bij het spreekuur van de schouder-fysiotherapeut, in aanwezigheid van de orthopedisch-chirurg. De afspraak hiervoor krijgt u mee.

Vragen of extra controle

Mocht u na het lezen van de voorlichting vragen hebben of behoefte hebben aan een extra controle, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Algemene informatie

Algemene informatie die voor iedere behandeling van toepassing is kunt u vinden op de pagina 'uitgebreide voorlichting'. Voorbeelden van deze voorlichting zijn informatie over de voorbereiding op uw behandeling, de anesthesiologie en eventuele complicaties. 

Ervaringen van patiënten met schouder- en armklachten

Jay  Plamont

Jay Plamont
Kijkoperatie schouder

Tonny  Janssen

Tonny Janssen
Kijkoperatie schouder

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws