terug
Hoe kunnen we u helpen?

Tenniselleboog

Uw elleboog bestaat uit drie lange botten die met elkaar verbonden zijn met spieren, pezen, stevige banden en een kapsel. Aan het lange bot van de bovenarm hechten spieren en pezen vast die ervoor zorgen dat de elleboog kan bewegen. De spieren aan de buitenkant van uw elleboog zorgen ervoor dat de pols omhoog kan bewegen.

Een tenniselleboog is een chronische ontsteking aan de aanhechtingspees op het bot van de elleboog. Deze kan ontstaan door overbelasting of trauma. Als de overbelasting voortduurt kan het lichaam de klachten niet meer zelfstandig herstellen.

De behandeling

Uw arts kan overwegen om een injectie te geven op de pijnlijkste plek. De injectie bevat een verdoving en een hormoon, welke het slecht doorbloede weefsel een genezingsimpuls geeft. Daarnaast dient de overbelasting verminderd te worden en dienen rekoefeningen uitgevoerd te worden om de pezen rond het ellebooggewricht rek te geven. Een belangrijke oefening is het strekken van de elleboog en het buigen van de pols naar beneden waardoor de pijnlijke plek zich aanspant.

Ervaringen van patiënten met klachten

Patrick van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Simone Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Remo Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Rob Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Karin Stijger

Karin Stijger
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws