terug
Hoe kunnen we u helpen?

Versleten schouder

Er is sprake van een versleten schouder wanneer er slijtage optreed in het schoudergewricht. Dit kan het geval zijn wanneer de pijn in uw schouder continu is, maar ook als de pijn alleen optreed bij beweging.

Behandeling

Er zijn afhankelijk van de ernst van de slijtage verschillende behandelingen mogelijk.

Pijnstilling: Dit wordt gebruikt om de zwelling af te laten nemen.Een verminderde zwelling zorgt ervoor dat u de schouder beter kunt bewegen.

Beweegprogramma: Samen met de fysiotherapeut kunt u een programma starten om de spieren in uw schouder te versterken en hiermee houdt u uw schouder zo beweeglijk mogelijk.

Operatie

Mochten de bovenstaande behandelingen geen effect hebben, is er ook een operatieve mogelijkheid. Hierbij wordt een schouderprothese (kunstschouder) geplaatst.

Afhankelijk van de staat van de schouder kunnen verschillende protheses worden geplaatst.

Schouderprothese

Wanneer de pijn zo erg is dat u uw dagelijkse activiteiten niet meer zoals gewenst uit kunt voeren, wordt vaak voor deze operatie gekozen.

In sommige gevallen is het voor de patiënt bijvoorbeeld niet meer mogelijk om normale activiteiten, zoals het huishouden, te doen.

Na de operatie en het herstel hiervan kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Resurfacing

Deze prothese is slechts een laag metaal die wordt aangebracht om het aangetaste kraakbeen te vervangen.

Klassiek

Bij deze methode wordt de schouderkop vervangen. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat de schouderkom wordt vervangen.

Omgekeerd

Wanneer het niet mogelijk is om een van de bovenstaande protheses te plaatsen, door extreme beschadiging of andere complicaties, is het mogelijk dat er een omgekeerde schouderprothese wordt geplaatst.

Resultaat

Na een opname van 2 tot 4 dagen kunt u naar huis om te herstellen. Meer dan 85% van de patiënten is uiteindelijk tevreden over het resultaat.

Ervaringen van patiënten met schouder- en armklachten

Simone  Dillen

Simone Dillen
Schouder uit de kom

Frits  Frederiks

Frits Frederiks
Schouderpijn

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Coen  Bos

Coen Bos
Schouderpijn

Kim  Snijders

Kim Snijders
Schouderpijn

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws