terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana wil voorafgaand aan uw afspraak graag zoveel mogelijk informatie over uw bewegings- en pijnklachten hebben. U dient de zorgverlener waar u in behandeling bent geweest zelf schriftelijk toestemming te geven om deze gegevens naar ViaSana toe te sturen. Om het u makkelijker te maken heeft ViaSana toestemmingsformulieren gemaakt die u kunt invullen en op kunt sturen naar het andere ziekenhuis. Volg hiervoor onderstaande stappen:

  • Opvragen van beeldvormende onderzoeken (röntgenfoto’s, MRI, CT, etc.). Download en print dit toestemmingsformulier. Stuur het formulier ingevuld op naar de afdeling radiologie van de zorginstelling waar u bent geweest.
  • Opvragen van verslaglegging van een operatie en/of laatste consult. Download en print dit toestemmingsformulier. Stuur het formulier ingevuld op naar de betreffende afdeling (bijvoorbeeld orthopedie, neurologie of algemene chirurg) van de zorginstelling waar u bent geweest.
  • Vermeld bij de adresgegevens op de envelop duidelijk ter attentie van welke afdeling de envelop is. Als u beide toestemmingsformulieren verstuurd, dient u deze in aparte enveloppen te versturen.
  • Een week voor uw afspraak in ViaSana dient uzelf te controleren of de andere instantie uw gegevens naar ons heeft gestuurd, bel daarvoor een week voor uw afspraak met ons afsprakenbureau (0485 476 330). Bij afwezigheid van uw onderzoeken zijn wij genoodzaakt de afspraak te verzetten.

Medische gegevens bij ViaSana opvragen

Opvragen van radiologiebeelden en/of operatieverslagen

Als u radiologiebeelden en/of operatieverslagen wilt aanvragen dient u dit formulier uit te printen, in te vullen en op te sturen naar Kliniek ViaSana per post naar Postbus 4, 5450 AA te Mill of per e-mail naar info@viasana.nl. Zodra wij uw formulier volledig ingevuld en ondertekend binnen hebben sturen wij de gevraagde gegevens met de post naar u op.

Als u ook andere gegevens wilt ontvangen zoals de radiologieverslagen en correspondentie met de huisarts dan kunt u dit op het formulier aangeven. U ontvangt deze dan ook met de post. 

Basisgegevens uit het medisch dossier downloaden

Als u alleen basisgegevens uit het medisch dossier wilt inzien zoals de gebruikte implantaten, labuitslagen, afspraken en opnames dan ontvangt u een e-mail met uitleg hoe u de gegevens kunt downloaden. Om deze uitleg te ontvangen stuurt u een e-mail naar aanvraagdossier@viasana.nl en vermeld u in de e-mail:

  • van welke afdeling en vanaf welk jaar (welke periode) u de gegevens wilt ontvangen
  • uw naam, adres, geboortedatum
  • uw e-mail adres én mobiel telefoonnummer waarmee u geregistreerd bent bij Kliniek ViaSana. Indien geen mobiel nummer, dan het vaste telefoonnummer;

U ontvangt de download binnen 3 werkdagen. De download wordt via een veilige mail verzonden, hieronder vindt u een handleiding wat u moet doen als u deze e-mail van ViaSana ontvangt. Na ontvangst bent u zelf verantwoordelijk voor de gegevens uit uw dossier die u hebt opgevraagd.

Corona maatregelen
laatste nieuws