terug
Hoe kunnen we u helpen?

Onderstaande wachttijdindicatie is vastgesteld op 8 oktober 2018 en wordt minstens eenmaal per maand geactualiseerd.

Wachttijden langer bij sommige specialisten en verzekeraars

De wachttijd kan bij een second opinion of bij bepaalde zorgverzekeraars langer zijn dan hieronder aangegeven. Dit geldt ook voor bepaalde specialisten, dit kan veroorzaakt worden door afwezigheid van uw specialist, bijvoorbeeld vanwege congressen, vakantie of ziekte. Door de aan- en afwezigheid van specialisten op elkaar af te stemmen is er altijd een specialist waar u snel terecht kunt. Vindt u de wachttijden te lang? Neem contact op met de wachtlijstbemiddeling van uw zorgverzekeraar.

In onderstaande tabel vindt u de wachttijd in weken voor een afspraak op de polikliniek en het aantal weken dat u daarna moet wachten tot u geopereerd kan worden.

Wachttijd Afspraak polikliniek Operatie
Knie Kijkoperatie 1 wk 2 wk
Knie Gescheurde kruisband 2 wk 2 wk
Knie Tibiakoposteomie 2 wk 6 wk
Knie Knieprothese 2 wk 8 wk
Heup Heupprothese 2 wk 6 wk
Rug Hernia-operatie 3 wk 5 wk
Schouder Algemeen 2 wk 4 wk
Schouder Schouderprothese 2 wk 10 wk
Voet/Enkel Algemeen 2 wk 3 wk
Pijnkliniek Algemeen 5 wk nvt

Wachttijden diagnostiek

Wanneer tijdens de afspraak blijkt dat aanvullende diagnostiek nodig is zoals het maken van een röntgenfoto dan kan dit bij ViaSana meestal op dezelfde dag. Na het maken van de foto ziet de specialist u direct op het spreekuur terug.

Een MRI-scan of een CT-scan kan meestal niet op dezelfde dag plaatsvinden (wachttijd 1 of 2 weken). Tenzij dit vooraf anders met u is afgesproken.

Wachttijden gedurende het jaar

De wachttijden zijn onderhevig aan seizoensinvloeden. In het voorjaar worden de wachttijden over het algemeen steeds korter om vervolgens na de zomervakanties weer langer te worden. Houd als patiënt hier rekening mee als u een keuze voor een operatiedatum moet maken.

jan - Gemiddeld
feb - Gemiddeld
maa - Gemiddeld
apr - Gemiddeld
mei - Kort
jun - Kort
jul - Kort
aug - Kort/Lang
sep - Lang
okt - Lang
nov - Lang
dec - Lang

Corona maatregelen
laatste nieuws