terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana een van de best beoordeelde klinieken van Nederland

vrijdag 19 november 2021

ViaSana een van de best beoordeelde klinieken van Nederland

In de november editie van Elsevier Weekblad is ViaSana benoemd tot een van de winnaars van het onderzoek: beste ziekenhuizen en klinieken. Bij de knieprothese behaalde ViaSana zelfs de maximale score. Volgens de onderzoeksmethodiek van onderzoeksbureau SiRM scoort ViaSana daarmee veel hoger dan gemiddeld. Er is onder meer gekeken of zorginstellingen zich aan de geldende protocollen houden rondom de operatie, of kwaliteitsvisitaties door de beroepsgroep zijn uitgevoerd en of daarbij zwaarwegende adviezen zijn gegeven, en ook of patiënten tijdig zijn geholpen nadat een diagnose is gesteld.

Interview met Ronald van Heerwaarden

Daarnaast werd medisch directeur en orthopedisch chirurg Ronald van Heerwaarden uitgebreid geïnterviewd. Hij vertelt waarom hij de leukste baan ter wereld heeft. Maar ook waarom de Nederlandse zorg behoefte heeft aan een grotere regierol van de overheid. ‘Het model dat we nu hebben is niet toekomstbestendig. Het is hoog tijd om te kijken hoe je dit kunt openbreken als je de zorg financieel houdbaar, van goede kwaliteit, efficiënt en veilig wil organiseren en de beschikbare capaciteit goed wil gebruiken.’

Wilt u meer lezen?

Digitaal is een deel van het beste klinieken onderzoek van Elsevier Weekblad in te zien waarbij 11 behandelingen in 238 klinieken worden vergeleken. Het interview met Ronald van Heerwaarden is door abonnees ook online terug te lezen. De papieren versie van het weekblad is verkrijgbaar in de winkel.

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager