terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana open voor mensen met ernstige pijn- en bewegingsklachten

vrijdag 3 april 2020

ViaSana open voor mensen met ernstige pijn- en bewegingsklachten

Kliniek Viasana hanteerde vanwege het coronavirus sinds 16 maart een drie weken durende patiëntenstop. Dit was nodig om het risico op besmetting van patiënten en medewerkers te beperken. Inmiddels hanteert ViaSana hygiënemaatregelen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN. Hierdoor kunnen mensen met ernstige pijn- en bewegingsklachten veilig in ViaSana behandeld worden. Het aantal afspraken en behandelingen dat ViaSana kan uitvoeren is door de maatregelen beperkt. De wachttijd is daardoor langer dan u van ons gewend bent. Daarnaast blijft ViaSana omliggende zorgverleners ondersteunen met hun zorg voor coronapatiënten. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van medische hulpmiddelen, apparatuur en personeel.

Nieuwe afspraak maken

Patiënten met ernstige pijn- en bewegingsklachten waarvan de afspraak is geannuleerd, worden door ViaSana als eerst benaderd voor een nieuwe afspraak. Alle nieuwe verwijzingen die via huisartsen binnen komen, worden beoordeeld op urgentie. Wij verzoeken alle patiënten niet zelf contact op te nemen voor een (nieuwe) afspraak, ViaSana zoekt contact met u zodra er plek is. Let op: ViaSana belt met een anoniem nummer.

Voor spoed 24 uur per dag bereikbaar

ViaSana is voor haar patiënten altijd telefonisch bereikbaar voor spoed. Zoals altijd kunt u voor het verlengen van recepten en bij spoed en twijfel over eventuele complicaties 24 uur per dag bellen.

Wanneer mag ik als patiënt of bezoeker niet naar ViaSana komen?

  • Patiënten en bezoekers met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden moeten thuis blijven en mogen niet naar ViaSana komen. 
  • Als een van uw huisgenoten bovenop deze gezondheidsklachten koorts en/of benauwdheidsklachten krijgt, dan moet het hele huishouden thuisblijven totdat iedereen 24 uur lang geen klachten heeft. U kunt in die periode dus niet naar ViaSana komen. 
  • Patiënten op de polikliniek mogen geen begeleider mee naar binnen nemen. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar wordt een uitzondering gemaakt, zij mogen wel begeleid worden door een ouder/verzorger.
  • Operatiepatiënten mogen één bezoeker ontvangen. Deze bezoeker mag pas na de operatie de kliniek in. Voor en tijdens de operatie wachten in de kliniek kan niet. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar wordt een uitzondering gemaakt, zij mogen wel begeleid worden door een ouder/verzorger.

Instructievideo

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Corona maatregelen
laatste nieuws