terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bas Aben

Bas Aben is 19 jaar en kreeg door een voetbalwedstrijd pijn aan zijn knie. Na een onderzoek en een revalidatieperiode van twee maanden kan hij weer voetballen.

BasAben

Welke klachten had je en hoe en wanneer ontstonden deze?

Aan het einde van vorig voetbalseizoen kwam ik in botsing met iemand anders, hier had ik wat last van, maar ik voelde me goed genoeg om de laatste wedstrijd van het seizoen te voetballen. Na de zomerstop begonnen we weer met trainen, op een uitje met het team gingen we tennissen. Hier voelde ik een knoep in mijn knie. Hierna ben ik nog een keer gaan trainen en daar verdraaide ik me. Ik kon mijn knie niet bewegen en hem alleen in een hoek van 90 graden houden.

Hoe ben je uiteindelijk bij ViaSana terecht gekomen?

Kliniek ViaSana is sponser van onze voetbalclub (DSV) daarom ben ik hierheen gegaan.

Kun je omschrijven hoe je de gang van zaken in de kliniek hebt ervaren?

Eerst had ik een afspraak waarin gekeken werd naar mijn knie. Hieruit werd al snel duidelijk dat er foto's moesten komen. Uit de MRI bleek dat ik een scheur in mijn meniscus had en dat er iets aan de hand was met mijn kruisband. De enige optie was een kijkoperatie. Ik heb ervaren dat er heel professioneel naar je gekeken wordt. Hoewel het er heel druk was bij mijn eerste afspraak word je toch overal met de volle aandacht behandeld.

Wat weet je nog van de operatie?

's Morgens mocht ik in de wachtkamer zitten. Na een kwartiertje werd ik geroepen om me om te kleden. Ik ging in bed liggen wachtende op de ruggenprik. Nadat ik de ruggenprik kreeg, werd ik naar de OK gebracht. Ik vond dit een hele mooie ervaring omdat ik op een monitor zelf kon meekijken hoe de operatie ging. Er stond een vrouw achter me die me uitlegde wat alles was in de knie. Het bleek dat ik een buckethandle had, twee scheurtjes in mijn meniscus en een opgerekte kruisband. Na de operatie kwam ik op de rustkamer te liggen, nadat ik geplast had was de verdoving uitgewerkt en mocht ik weer naar huis. In totaal ben ik maar zes uurtjes bij ViaSana geweest.

Hoe is het nu met je?

Op dit moment heb ik geen last meer van mijn knie. Deze week ga ik me even na laten kijken, en dan wil ik ook weer beginnen met voetballen. Wanneer ik op de lopende band ren heb ik geen last meer van mijn knie.

Is de revalidatieperiode zwaar?

Helemaal niet, na de operatie heb ik ongeveer drie dagen op krukken gelopen, hierna kon ik alweer goed lopen. Ik moest mijn bovenbeenspieren trainen vanwege de opgerekte kruisband, maar zwaar kon ik het niet noemen.

Zijn er al verbeteringen ten opzichte van voor de operatie en wat zijn deze verbeteringen?

Voor de operatie had ik met lopen al last van mijn knie, na een half uur staan moest ik even zitten omdat ik anders niet meer kon staan van de pijn. Een week na de operatie ging het al beter met me dan voor de operatie. Nu (zes weken na de operatie) kan ik al wel weer alles.

Ervaringen van patiënten

Leonie van Gastel

Leonie van Gastel
Knieprothese

Willy van der Laan

Willy van der Laan
Halve knieprothese

Annet Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Francé Jacobs - Veld

Francé Jacobs - Veld
Meniscus operatie

Marleen Bark

Marleen Bark
Standsverandering onderbeen

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie