terug
Hoe kunnen we u helpen?

Tweede plaats sponsorverkiezing 2021: Christine van de Bilt

Ieder jaar organiseert ViaSana een sponsorverkiezing. Patiënten die bij ViaSana op het spreekuur door een specialist gezien, behandeld of geopereerd zijn maken kans op een donatie. De prijswinnaars kiezen aan welke stichting of vereniging ViaSana het geld overmaakt. Enkele maanden geleden is de ViaSana-jury tot de uitslag van de sponsorverkiezing 2021 gekomen. De winnares van €1.000,- ‘Christine van de Bilt’ vertelt over de donatie en haar doel ‘Stichting Special Care Gulbarga'.

Christinevan de Bilt

Behandeling binnen ViaSana

Christine is in maart 2019 binnen ViaSana behandeld aan een ‘Hallux Valgus’. Eerder is haar moeder behandeld aan haar heup binnen ViaSana. Daarnaast heeft Christine voor ViaSana gekozen omdat haar man fysiotherapeut is. Hij kent de ziekenhuizen en klinieken in de regio en heeft op basis van goede resultaten ViaSana aangeraden. Christine’s behandeling is erg goed verlopen. In het begin van de revalidatieperiode merkte Christine dat ze lopen probeerde te vermijden. Na verloop van tijd verliep dit beter waardoor zij binnen één jaar na haar behandeling alles weer kon. In India, waar Special Care Gulbarga altijd naartoe gaat, worden door de vrijwilligers grote afstanden te voet afgelegd. De behandeling heeft eraan bijgedragen dat Christine weer pijnvrij deze afstanden kan lopen.

Wat is het doel van de stichting?

Het doel van Special Care Gulbarga is ervoor zorgen dat ieder kind door onderzoek en een behandeling zich beter kunnen ontwikkelen en een beter leven hebben. De meest voorkomende geloofsovertuiging in India is het Hindoeïsme. Daardoor wordt een handicap, ziekte of armoede gezien als Karma: ‘In het vorig leven heeft iemand iets gedaan wat in dit leven bestraft wordt. Door de hulp van Special Care Gulbarga krijgen kinderen een kans om zich, ondanks hun aangeboren beperkingen, te ontwikkelen en daarmee de Karma te verhelpen.

De keuze voor de stichting

Veel kinderen bij Special Care Gulbarga zijn geboren met onder andere motorische beperkingen. Om deze beperking te verhelpen is een orthopedische ingreep en/of fysiotherapeutische behandeling nodig. Bij deze orthopedische ingreep liggen raakvlakken met Kliniek ViaSana waardoor Christine besloot zich aan te melden. Door het orthopedisch verband kreeg zij het gevoel dat zij haar verhaal en haar goede doel goed kon ‘verkopen’. Met Christine’s deelname aan de sponsorverkiezing kreeg zij een leuke reactie van een vrouw die is behandeld aan klompvoeten binnen ViaSana: ‘Prachtig en heel mooi dat je dit voor kinderen in India doet’.

Rol binnen de stichting

Christine is opgegroeid in een maatschappelijk betrokken gezin. Haar ouders waren beide huisarts. Na hun pensionering zijn zij gestart met de stichting ‘Medische werk Mumbai’. Deze stichting is vooral gericht op volwassenen terwijl er ook veel kinderen waren die hulp nodig hadden. In 2009 is Christine met haar ouders mee gegaan naar India. Uiteindelijk heeft zij in 2016 de stichting Special Care Gulbarga, gericht op hulp aan kinderen opgericht. Christine is voorzitter en heeft als voornaamste rol om met haar stichting geld in te zamelen en het centrum in India financieel draaiende te houden.

Manieren om geld in te zamelen

Special Care Gulbarga onderneemt diverse activiteiten om geld in te zamelen. Een voorbeeld hiervan zijn mond tot mond reclame, lezingen en een goede website. Daarnaast organiseert Christine bij haar werk de kerstpakkettenactie. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun kerstpakket te doneren waarmee er geld naar Special Care Gulbarga gaat. Andere voorbeelden van manieren zijn het verkopen van wijnpakketten en het lopen van een tocht van 80km waarmee geld in wordt gezameld.

Wat gebeurt er met de donatie?

De operatie van een klompvoet kost ongeveer €350,-. Met de donatie vanuit ViaSana kan stichting Special Care Gulbarga drie kinderen een beter leven geven.

Ervaringen van patiënten

Anita  van de Ven

Anita van de Ven
Hallux valgus

Johan  Scheepens

Johan Scheepens
Hallux valgus

Aimee  Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Christine  van de Bilt

Christine van de Bilt
Hallux valgus

Clemens  van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws