terug
Hoe kunnen we u helpen?

Evert Voortman

Evert Voortman is 62 jaar en heeft zich bij ViaSana aan zijn linkerknie laten opereren. Hij had last van een regelmatig blokkerende knie. Dit kwam door een kraakbeensplinter, die tijdens een meniscusoperatie is verwijderd.

EvertVoortman

Een val met de fiets 

In 2011 heb ik, na een val van mijn fiets, mijn heup gebroken. Daardoor moest ik geopereerd worden. Na aanhoudende klachten heb ik een second opinion aangevraagd, waaruit bleek dat mijn heup verkeerd was gezet. Een tijdje later kreeg ik last van mijn knie. Ik vermoed dat deze klachten het gevolg zijn van mijn val. Het begon met pijnklachten, waarna ik afgelopen september een blokkerende knie kreeg. Ik kon daardoor enkel nog voortbewegen met krukken. Enkele dagen later kon ik weer redelijk lopen, maar dit was helaas van korte duur. Mijn knie blokkeerde steeds vaker en zorgde ervoor dat lopen een steeds grotere opgave werd. Het blokkeren van de knie ontstond soms al door slechts een kleine verdraaiing van de knie.

Kraakbeensplinter

Met mijn klachten ben ik naar de huisarts gegaan, waarna ik een MRI-scan heb laten maken in een ziekenhuis in Duitsland. Hieruit bleek dat een kraakbeensplinter mogelijk de boosdoener van mijn klachten was. Aangezien ik in de buurt van Almelo woon, was ViaSana niet mijn eerste keus. Sterker nog, ik was nog helemaal niet bekend met ViaSana. Mijn huisarts wel en adviseerde me daar naar toe te gaan. Ondanks de te overbruggen afstand van ongeveer 120 kilometer, heb ik dit advies opgevolgd.

Ruggenprik 

Aangekomen bij ViaSana was de eerste indruk goed, waarop ik besloot me daar te laten opereren. Ik koos voor een ruggenprik. Dit was voor mij niet de eerste keer, maar wel de eerste keer dat ik het als pijnloos heb ervaren. Dit was erg prettig en het voorbereidend werk op de operatie verliep dus top. Ook de operatie zelf was gelukkig goed gegaan. De kraakbeensplinter was verwijderd en de pijn na de operatie was te verwaarlozen. De behandelend chirurg was naar mijn mening een echte vakman.

Snel weer aan het werk 

Ik heb ook veel gehad aan de app van ViaSana. Het gaf me de benodigde en adequate informatie, op het juiste moment. Een zeer nuttige toevoeging dus. De dag na de operatie heb ik mijn werkzaamheden alweer opgepakt. Sinds de operatie, ongeveer een maand geleden, heb ik geen last meer gehad van een blokkerende knie en ben ik weer helemaal hersteld!

Ervaringen van patiënten

Fred Verhaegh

Fred Verhaegh
Knieprothese

Lambert van de Wiel

Lambert van de Wiel
Knieprothese

Rob Janssen

Rob Janssen
Voorste kruisbandoperatie

Dorlinda van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Gaby de By

Gaby de By
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie