terug
Hoe kunnen we u helpen?

Weer op de pedalen

Herkent u Jan Peters? Deze ViaSana patiënt kwam voorbij op tv en radio. Lees zijn bijzondere verhaal over zijn nieuwe knie, zijn voetballende kleinkinderen en het verlies van hun dochter Christel.

JanPeters

Stoppen met voetballen

Vroeger moest ik stoppen met voetballen omdat ik last kreeg van mijn knie. Achteraf was dat maar goed ook. Want ik ben toen gaan fietsen en daar bleek ik stukke beter in te zijn. Jarenlang heb ik bij de amateurs gereden, net niet tegen de top aan. Dat laatste had ik wel graag gewild, maar ik kon niet vaak genoeg trainen. Ik werkte namelijk al op vroege leeftijd als tegelzetter. Dat kwam de gezondheid van mijn knie trouwens ook niet ten goede, al dat gesjouw… Gelukkig kreeg ik na een aantal jaar de kans om in het onderwijs te werken. Daardoor hield mijn knie het wat langer uit. Maar op een gegeven moment verergerde de klachten, ik kon niet meer fatsoenlijk lopen en zelfs fietsen ging niet meer.

Eerst andere opties

We kwamen in Mill terecht omdat ze daar een open MRI scan hebben. De kleinschaligheid die we daar aantroffen sprak ons ontzettend aan. Toen mijn knieklachten erger werden wist ik waar ik behandeld wilde worden. Wat ik heel goed vond is dat drs. Roland Donk in overleg met mij eerst andere opties probeerde voordat hij een operatie adviseerde. Zo kreeg ik spuiten en die hielpen goed. Helaas was het maar van tijdelijk aard en moest ik uiteindelijk toch geopereerd worden. Ik kreeg een nieuwe knie.

Weer op de pedalen

De revalidatie verliep zeer goed. Maar dat komt denk ik ook omdat ik door het jarenlange wielrennen vrij sterke benen heb. Daarnaast deed ik elke dag mijn oefeningen. Ik heb zo'n spinningfiets thuis staan en dat was ideaal. Ik zette het zadel goed hoog zodat ik mijn knie niet ver hoefde te buigen om toch rondjes te draaien. Door het zadel steeds lager te zetten moest ik mijn knie steeds verder buigen om rond te trappen en dat werkte erg goed. Dit deed ik dagelijks wel een paar uur, goed te doen als je de fiets voor de televisie zet. Soms deed ik ook wel eens te veel, de knie werd dan erg dik en pijnlijk. De dokter adviseerde dan om even rustig aan te doen. De eerste keer dat ik weer buiten fietste kan ik me nog goed herinneren. Weer staand op de pedalen de Zevenheuvelenweg omhoog. Het ging weer zonder pijn, ontzettend mooi!

Het hoofd leeg maken

Nu fiets ik nog steeds minstens drie keer in de week. Ik vind het niet alleen heerlijk maar ik heb het ook nodig. Ik kan dan mijn hoofd leegmaken. We hebben onze dochter Christel namelijk op jonge leeftijd verloren, sindsdien ben ik meer gaan fietsen. Haar verlies heeft er denk ik ook voor gezorgd dat ik graag bij de kinderen van mijn andere mooie dochter Anouk ben. Mijn twee kleinzoons doen wat opa niet kon, voetballen! Bij de B1 van GVV in Grave sta ik sinds de nieuwe knie weer elke week op het veld om ze aan te moedigen en een balletje met ze te gooien. Die nieuwe knie betekent zo ontzettend veel voor mij. Bedankt ViaSana!

Ervaringen van patiënten

Marcel Kaekebeke

Marcel Kaekebeke
Knieprothese

Nettie Reuvers

Nettie Reuvers
Knieprothese

Harry Wang

Harry Wang
Kijkoperatie knie

Peter Davis

Peter Davis
Kniepijn

Angela langejan

Angela langejan
Standsverandering onderbeen

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie