terug
Hoe kunnen we u helpen?

​Marianne Halfweeg

Marianne Halfweeg is 64 jaar en had veel moeite met lopen en fietsen door pijn in haar knie. Dankzij plaatsing van een knieprothese kan ze weer samen met haar man genieten van hun huisje in Frankrijk.

​MarianneHalfweeg

Ik was een echte angsthaas
Tien jaar lang heb ik met pijn in mijn knie gelopen. Ik was een echte angsthaas, ik durfde de stap niet te zetten en heb daarom de behandeling steeds maar weer uitgesteld. Eigenlijk heel gek, want ik sliep slecht, lopen werd steeds moeilijker en zelfs fietsen ging niet meer. Het belemmerde mij reuze in mijn leven.

In die twee weken is de app van ViaSana enorm belangrijk voor mij geweest.

Uiteindelijk toch die operatie
Twee jaar voor mijn operatie kreeg ik zo veel pijn dat het echt niet meer ging. Ik moest mij wel laten behandelen. Voor mij was het belangrijk om een kliniek te vinden waar ik vertrouwen in had. Ik was tenslotte nog steeds erg bang voor de operatie. Na een zoektocht op internet zijn we uitgekomen bij ViaSana. Eerst werd een injectie gezet om te kijken of dat hielp, helaas zonder resultaat. Toch heb ik ook toen, vanwege mijn angst, weer twee jaar doorgesukkeld met mijn knie. In september ben ik teruggegaan naar ViaSana voor een gesprek met de specialist. Ik heb toen uiteindelijk de stap gezet om over te gaan tot een operatie. Twee weken na het gesprek kon ik al geopereerd worden. In die twee weken is de app van ViaSana enorm belangrijk voor mij geweest. Oefeningen werden uitgelegd, zodat ik van te voren al kon oefenen. Ik wist daardoor wat mij te wachten stond waardoor de angst die ik had al voor een groot deel werd weggenomen.

Lekker geslapen
Ik wilde graag een volledige narcose, zodat ik niets van de operatie mee zou krijgen. De anesthesioloog legde mij uit dat een volledige narcose helaas ook wat nadelen heeft. Zo kun je na een narcose niet gelijk uit bed en ben je daardoor vaak erg misselijk en ziek. Hier baalde ik van. Gelukkig had de anesthesioloog een goed alternatief: een ruggenprik met roesje. Zo had ik niet de nadelen van de narcose en viel ik toch in slaap waardoor ik niks van de operatie meekreeg.

Ik kon niet geloven dat de prothese al na zo'n korte tijd vastzat.

De eerste keer uit bed
Ik werd wakker met een spannend gevoel. Is mijn operatie goed gegaan…? Helaas kon ik niet gelijk mijn bed uit, omdat ik me toch wat misselijk voelde. De fysiotherapeut kwam daarom een uurtje later terug, toen voelde ik me weer beter. Het was raar om de eerste keer uit bed te gaan, ik kon niet geloven dat de prothese al na zo'n korte tijd vastzat. Gelukkig gaven de fysiotherapeut en de verpleegkundigen mij het vertrouwen dat ik de knie volledig kon belasten. Hierdoor durfde ik te lopen en kon ik na twee nachtjes naar huis. De revalidatie kon beginnen.

Rechte benen
Ik koos ervoor om de fysiotherapeut de eerste zes weken thuis langs te laten komen. We deden dan twee keer per week oefeningen. Al na twee weken liep ik met één kruk en na drie weken zonder krukken! Het gaat uitstekend met me. Wel is het zo dat ik na 6 weken mijn been nog niet voldoende kon buigen. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat ik zo lang gewacht heb met de operatie, door de pijn liep ik jarenlang met kromme benen. Met de nodige oefeningen en de hulp van de arts en mijn fysiotherapeut, kan ik zeggen dat ik mijn benen inmiddels helemaal kan buigen en strekken.

Weer wandelen
Mijn man en ik hebben een mooi huisje in Frankrijk. Het huisje is prachtig gelegen in de natuur op een heuvel, waar je heerlijk kunt wandelen. Ik kijk er naar uit om daar weer heen te gaan en te genieten. Achteraf is het stom dat ik zo bang was en me niet eerder heb laten opereren bij ViaSana. Met pijn zie je overal tegenop en dat is zonde van je leven.

Ervaringen van patiënten

Willy van der Laan

Willy van der Laan
Halve knieprothese

Ilse Vloet

Ilse Vloet
Kniepijn

Arthur van Neerven

Arthur van Neerven
Knieprothese

Rob Mans

Rob Mans
O-benen

Annet Bens

Annet Bens
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws