terug
Hoe kunnen we u helpen?

Mimi Meulesteen

Mevrouw Meulesteen is 67 jaar en heeft twee nieuwe knieën. Haar nieuwe rechterknie kende met name de eerste zes weken een pittige revalidatieperiode. De revalidatie bij haar nieuwe linkerknie verliep echter een stuk voortvarender. Ze vertelt graag over haar ervaring met beide operaties.

MimiMeulesteen

Waarom moest u twee nieuwe knieën?

Ik had al jaren last van allebei mijn knieën, zo kon ik niet verder dan 300 meter lopen. Dan had ik zoveel pijn dat ik moest stoppen. Omdat in mijn linkerenkel nog schroeven zaten van een vorige operatie, besloot ik eerst mijn rechterknie te laten opereren. Ik dacht namelijk dat die operatie makkelijker zou verlopen en dat ik daardoor snel ook mijn linkerknie kon laten opereren, dit bleek echter niet zo te zijn. Na de eerste operatie heb ik zes weken veel pijn gehad. Ik kon er 's nachts niet goed van slapen. Ook bleef mijn knie erg dik. Toen ben ik een keer extra op controle gekomen, daar heb ik nuttige tips en oefeningen gekregen. Na zes weken merkte ik met de week dat ik vooruit ging.

Hoe verliep de tweede operatie?

Een jaar na de eerste knieprothese was ik voldoende hersteld om mijn tweede prothese operatie te ondergaan. Hoewel ik voor de eerste operatie erg gespannen was, was dit bij de tweede operatie totaal niet het geval. Ik had alles immers al een keer doorlopen en wist wat me te wachten stond. Na de tweede operatie verliep het revalidatietraject gek genoeg veel beter. Mijn knie is geen enkele keer dik geweest. Na twee weken kon ik mijn knie al 110 graden buigen, dat kon ik bij mijn eerste knie pas na twee maanden. Beide operaties zijn in ViaSana door dezelfde arts uitgevoerd en dezelfde protheses zijn gebruikt. Zoals de specialist vooraf ook al aangaf, kun je geluk of pech hebben.

Wat wilt u patienten meegeven?

Ik wil alle patiënten meegeven dat het zeker zes weken kan duren voordat je jezelf weer lekker voelt. Verder moet je thuis de oefeningen doen die geadviseerd worden. 's Nachts in bed liggen vond ik met name bij de eerste operatie vervelend. Je mag geen kussen onder de knie. Daarnaast moet je in het begin twee keer per week fysiotherapie volgen.

Ervaringen van patiënten

Ger Geelen

Ger Geelen
Knieprothese

Alev Kaya

Alev Kaya
Knieschijfpijn

Theo van Dijk

Theo van Dijk
Tibiakop osteotomie

Dorlinda van der Cammen

Dorlinda van der Cammen
Voorste kruisbandoperatie

Jeroen Bevers

Jeroen Bevers
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws