terug
Hoe kunnen we u helpen?

Winnares sponsorverkiezing 2021: Pauke Rouppe-van der Voort

Ieder jaar organiseert ViaSana een sponsorverkiezing. Patiënten die bij ViaSana op het spreekuur door een specialist gezien, behandeld of geopereerd zijn maken kans op een donatie. De prijswinnaars kiezen aan welke stichting of vereniging ViaSana het geld overmaakt. Enige tijd geleden is de uitslag van de sponsorverkiezing 2021 bekend gemaakt. In dit interview vertelt de winnares van de hoofdprijs ‘Pauke Rouppe-van der Voort’ over de donatie van €2.500,- en neemt je mee in haar doel ‘Stichting Kinderen van de Zon’.

PaukeRouppe-van der voort

Behandeling binnen ViaSana

Pauke is door ViaSana behandeld aan haar heup. De behandeling en revalidatie zijn goed verlopen. Sindsdien kan Pauke weer dansend door het leven.

Ervaring maatschappelijk werk

Pauke heeft in haar leven veel maatschappelijk werk verricht. Zo heeft zij in een werkgroep gezeten bij Amnesty International. Daarnaast is zij bestuurslid van ‘Uden Wereldwijd’, een overkoepelende organisatie die alle goede doelen die mogelijkheid bieden zich bij hen aan te sluiten. Uden Wereldwijd heeft bijvoorbeeld kledingbakken geplaatst. Mensen die kleding niet langer nodig hebben, kunnen de kleren daar achterlaten. De opbrengst van de kledingbakken wordt verdeeld over de goede doelen.

Ontstaanswijze en hoofddoel

Stichting Kinderen van de Zon is in 2003 opgericht met als hoofddoel: ‘Het verbeteren van de leefomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kansarme wijk- en straatkinderen in de derde wereld landen. Pauke is via een vriendin bij de stichting terecht gekomen. Zij werkte in een opvanghuis in Peru. Na aanleiding van alle moeilijkheden die zij daar heeft gezien, heeft zij besloten een stichting op te richten. Om haar vriendin te helpen, heeft Pauke zich bij de stichting aangesloten als bestuurslid. Stichting Kinderen van de Zon bestaat uit drie bestuursleden en één boekhouder. Stichting Kinderen van de Zon probeert zoveel mogelijk geld bij elkaar in te krijgen om in twee plaatsen in Peru hulp te bieden. In de plaats Arequipa bieden zij workshops aan. Voorbeelden van deze workshops zijn seksuele, hygiënische en psychologische begeleiding. In Ayacucho ondersteunt Stichting Kinderen van de Zon het onderwijs. Daarnaast verzorgen zij diversen koksopleidingen voor een restaurant. Dit restaurant moet geld opleveren zodat de georganiseerde projecten verzelfstandigt worden. Daarnaast beschikt Stichting Kinderen van de Zon over een opvanghuis voor zwaar misbruikte meisjes. Deze meisjes zijn tussen de 4 en 18 jaar oud. Zij leven in traumatische situaties. Enkele weken geleden is een meisje van 12 naar het opvanghuis toegekomen. Zij heeft al een kindje van 2 jaar oud. Wij bieden de kinderen tot hun 18de de kans om in het opvanghuis te wonen. Als zij daarna niet zelfstandig willen wonen, kunnen zij bij ons blijven.

Wat gebeurt er met de donatie?

Met de donatie krijgt de stichting de mogelijkheid om dans- en bewegingslessen te organiseren. Door deze lessen voelen de kinderen zich verbonden met hun eigen lichaam. Daarnaast leren zij in deze lessen om samen te werken. Met het dansteam mogen de kinderen deelnemen aan wedstrijden. Dit geeft hun veel zelfvertrouwen. Dankzij de donatie kan Stichting Kinderen van de Zon een jaar lang de huur, de leraressen en de mooie kleren betalen. Een jaar lang kinderen kind laten voelen!

Ervaringen van patiënten

Theo  Aarts

Theo Aarts
Versleten heup

Pauke  Rouppe-van der voort

Pauke Rouppe-van der voort
Versleten heup

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws