terug
Hoe kunnen we u helpen?

Willy van der Laan

Willy van der Laan is 61 jaar en heeft na een meniscusverwijdering ook een halve knieprothese moeten laten plaatsen. Twee maanden na haar operatie gaat het weer erg goed met haar en ze hoopt haar werkzaamheden als kleuterjuf over een maand weer op te kunnen pakken.

Willyvan der Laan

Geen oplossing

Zeven jaar geleden is mijn meniscus in het ziekenhuis verwijderd. Twee jaar ging dit goed, maar toen kreeg ik weer klachten. Ik ben met mijn klachten naar de orthopeed geweest en hij raadde mij aan om de hak van mijn schoen een klein beetje te verhogen, zodat mijn knie aan de binnenkant ontlast werd. Een jaar later waren de klachten niet verminderd, maar juist erger geworden. Na een foto bleek dat mijn artrose verergerd was, waarvoor ik een injectie kreeg. Ook fysiotherapie moest mij helpen. In december 2014 ging ik terug naar de orthopeed, omdat mijn klachten aan bleven houden. Zijn advies was een operatie, een halve knieprothese. De orthopeed gaf aan dat hij alleen operaties aan de heup verrichtte, dus werd ik doorverwezen naar zijn collega.

Advies van de fysiotherapeut

De fysiotherapeut bij wie ik onder behandeling was, raadde mij echter aan om naar ViaSana te gaan. Dit advies heb ik opgevolgd en begin 2015 kwam ik terecht in Mill. Drs. Rutten stelde dezelfde diagnose als de orthopeed in het ziekenhuis. Een halve knieprothese dus. Ik heb er toen nog even over nagedacht, maar uiteindelijk toch besloten mij in november te laten opereren.

De nachten

Na de operatie had ik 's nachts veel pijn, ik heb daarvoor extra morfine gekregen. Daarna nam de pijn af. Drie dagen na de operatie, ben ik al begonnen met het afbouwen van de pijnstillers. Ook tijdens de revalidatie heb ik niet veel pijn gehad. Al had ik, gedurende de eerste zes weken, 's nachts wel vaak pijn. Hier heb ik nu, twee maanden na de operatie, gelukkig ook geen last meer van. Soms heb ik wel een dikke, stijve knie, maar dat komt dan doordat ik iets te lang achter elkaar heb gelopen.

Met kleinkinderen op pad

Ondertussen kan ik al weer een heel eind wandelen en weer met mijn kleinkinderen naar de speeltuin toe. Musea en mooie tentoonstellingen bezoeken kan ook eindelijk weer zonder problemen. Ik zie er erg naar uit om weer te kunnen wandelen in de bergen.

Uitgebreide informatie

De app is voor mij ook erg nuttig geweest. Ik heb er veel gebruik van gemaakt. Het was prettig om informatie te lezen, die relevant was voor de periode voor en na de operatie. De informatie is zeer uitgebreid, waardoor bijna alle eventuele vragen beantwoord werden.

Vermoeiend

Hoe de klachten zijn ontstaan weet ik niet, ik vind mezelf nog betrekkelijk jong voor een knieprothese. Wellicht speelt erfelijkheid een rol, aangezien mijn moeder ook artrose had en hiervoor twee knieoperaties heeft ondergaan. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik blij dat ik de beslissing voor een halve knieprothese heb genomen. Ik besef nu hoe vermoeiend de afgelopen jaren waren. Ik kon steeds minder actief zijn, terwijl ik nu weer volop kan genieten van wandelen.

Weer aan het werk

Deze week ga ik weer voor het eerst naar mijn werk. Ik sta nog niet voor de klas, maar woon wel een vergadering bij en begin met het voorbereiden van lessen. Hopelijk kan ik mijn werkzaamheden over een maand weer volledig hervatten!

Ervaringen van patiënten

Henk Leenders

Henk Leenders
Knieprothese

Henk Cremers

Henk Cremers
Knieprothese

Diana Van Hoof

Diana Van Hoof
Standsverandering onderbeen

Guido Pieters

Guido Pieters
Tibiakop osteotomie

Marco Van Thiel

Marco Van Thiel
Voorste kruisbandoperatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws