terug
Hoe kunnen we u helpen?

Wim Römer

De heer Römer is 74 jaar en had toenemende bewegingsproblemen en pijnen aan de heup. Uiteindelijk besloot hij een heupprothese te laten plaatsen. Nu kan hij zonder pijnklachten in de natuur zijn grote hobby schilderen uitvoeren. De heer Römer was een van de eerste die behandeld werd volgens de Rapid Recovery methode.

Wat waren uw klachten?

1,5 jaar voor de operatie kreeg ik steeds meer klachten aan mijn heup. Zo'n 3 maanden vóór de operatie kon ik nauwelijks pijnloos lopen en het ging steeds slechter. Daarnaast merkte ik ook dat ik mijn heup niet meer goed kon bewegen, ik had het gevoel dat de spieren steeds stijver werden. Dat stijve gevoel bleek later dus veroorzaakt te worden door de artrose.

Waarom koos u voor ViaSana?

Vanwege de hevige klachten ben ik naar de huisarts gegaan. Er werden röntgenfoto's gemaakt, waaruit bleek dat mijn linker heupgewricht ernstige slijtage vertoonde. Omdat ik veel goede verhalen over ViaSana hoorde, heb ik uiteindelijk daarvoor gekozen.

Wat weet u nog van de opname?

Tijdens de voorlichting werd er uitgelegd dat er een nieuwe methode werd geïntroduceerd, de zogenaamde Rapid Recovery methode. Het was heel bijzonder om te merken dat ik op de dag zelf al mijn geopereerde been kon bewegen zonder dat ik pijn had. Door de andere medicatie die werd gebruikt voelde ik me niet misselijk en had ik zelfs al snel trek in een boterham. Daarnaast ging ik na 4 uur al uit bed om voor het eerst met een rekje te lopen.

Hoe verloopt de revalidatie?

Nu 6 weken na de operatie gaat het uitstekend. Ik heb al meer bewegingsvrijheid dan voor de operatie, zo kan ik mijn sokken in ieder geval weer zelfstandig aantrekken. Ook de pijn in het gewricht is verdwenen. Door de operatie heb ik alleen nog last van spierpijn, maar dat is een kwestie van dagelijks goed blijven trainen dan zal die pijn ook vanzelf verdwijnen.

Ervaringen van patiënten

Jacky Plantaz

Jacky Plantaz
Heupprothese

Sonja van IJzendoorn

Sonja van IJzendoorn
Heupprothese

Eveline Schievink

Eveline Schievink
Heupprothese

Harry van Mil

Harry van Mil
Heupprothese

Peter Claassen

Peter Claassen
Heupprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie