terug
Hoe kunnen we u helpen?

Interview met Gerrit Derks

In april is de ViaSana-jury tot de definitieve uitslag van de sponsorverkiezing gekomen. In een interview vertelt Gerrit Derks over de donatie van €500,- en over zijn genomineerde doel ‘Energy4All’. Gerrit heeft op 5 december 2020 in ViaSana een nieuwe knie gekregen. De goede recensies, ligging van de kliniek en betrokken familieleden bij ViaSana, hebben zijn keuze mogelijk gemaakt.

De ontstaanswijze en het hoofddoel

Stichting Energy4All is opgericht in april 2006 door Eric Oomen. Energy4All is ontstaan doordat de farmaceutische industrie het onderzoek naar een medicijn tegen de energiestofwisselingsziekte niet steunde. De missie van Energy4All is het verwerven van zoveel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar een effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen. Deze financiële middelen bieden ondersteuning aan professor dr. Jan Smeitink in zijn missie om het medicijn te ontwikkelen. Om aan zoveel mogelijk financiële middelen te komen onderneemt Energy4All allerlei manieren om geld in te zamelen. Voorbeelden hiervan zijn een rommelmarkt, speelgoedmarkt en flessenactie. Daarnaast organiseert Energy4All het wielerevenement ‘Groesbeeks Gruwelijkste’ en ‘Forca’, een evenement waarbij drie bergen in Italië worden beklommen. Tot slot zijn donaties van overleden mensen die geen bloemen willen maar hun geld willen doneren een voorbeeld.
Het onderzoek naar een medicijn is vergevorderd. Inmiddels is de testfase van het medicijn onder volwassenen afgerond. Het medicijn wordt momenteel getest onder jongvolwassenen van 12 tot 18 jaar. De testfase vindt plaats onder een groepje van 12 kinderen. De ene helft krijgt een placebo, de andere helft het medicijn. Naar aanleiding van deze fase kan het effect van het medicijn gemeten worden. Na deze testfase wordt het medicijn getest onder kinderen van 0 tot 12 jaar.

De keuze voor het goede doel

Gerrit heeft stichting ‘Energy4All’ gekozen omdat zijn kleinzoon Siem een energiestofwisselingsziekte heeft. Siem is gezond geboren. Rond zijn derde is hij ziek geworden. Inmiddels is Siem 12 en gaat hij in functioneren achteruit.

Wat gebeurt er met de donatie?

De donatie vanuit ViaSana wordt rechtstreeks gedoneerd aan Energy4All. Professor dr. Jan Smeitink geeft aan wat hij nodig heeft om het medicijn te ontwikkelen. Vervolgens kijkt Energy4All of dit financieel haalbaar is. Het fijne aan de samenwerking is de financiële openheid. Iedere vrijwilliger krijgt exact te zien wat er met elke euro gebeurt. 

GerritDerks

Vind jij dat het verhaal van Gerrit onze sponsoring verdient? Geef dan je stem aan Gerrit Derks

Stemmen is niet meer mogelijk, bekijk het overzicht.

Corona maatregelen
laatste nieuws