terug
Hoe kunnen we u helpen?

Om de veiligheid voor patiënten, begeleiders en bezoekers te garanderen heeft ViaSana maatregelen genomen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u ViaSana bezoekt en bekijk hieronder de veel gestelde vragen over Corona:Wanneer kan ik als patiënt, begeleider of bezoeker niet naar ViaSana komen?
 • Patiënten die voor een afspraak komen mogen geen begeleider mee naar binnen nemen.
 • Operatiepatiënten die niet overnachten in ViaSana, mogen geen bezoekers ontvangen. Een begeleider mag de patiënt wel op komen halen, de verpleegkundige stemt met de patiënt af hoe laat de te verwachte ontslagtijd is.
 • Operatiepatiënten die wel overnachten mogen één bezoeker per dag ontvangen. Deze bezoeker mag pas na de operatie de kliniek in. Voor en tijdens de operatie wachten in de kliniek kan niet.
 • Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar wordt een uitzondering gemaakt, zij mogen wel begeleid worden door een ouder/verzorger. 
 • Patiënten, begeleiders en bezoekers met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden moeten thuis blijven en mogen niet naar ViaSana komen.
 • Als u of een van uw huisgenoten Corona heeft moet u thuisblijven en kunt u niet naar ViaSana komen. Ook in alle andere situaties waarvoor geldt dat u in thuisquarantaine gaat, kunt u niet naar ViaSana komen. Hoe lang u in quarantaine moet hangt af van de situatie. U hoort van de GGD wat u moet doen. Voor meer informatie over de regels voor thuisblijven zie de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/o...
 • Als u te vroeg bent voor uw operatie of afspraak, mag u de kliniek niet in. ViaSana verzoekt patiënten zich niet eerder dan vijf minuten voor de afgesproken tijd te melden bij de ingang. Patiënten die zich eerder melden, worden verzocht in de auto te wachten. Hiermee blijft het aantal mensen dat tegelijkertijd in de wachtkamer aanwezig is beperkt.
Hoe verloopt mijn bezoek?
 • Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk contact is tussen patiënten werkt ViaSana met twee ingangen. Geef bij Ingang Oost of Zuid aan bij wie u de afspraak heeft. U wordt dan door de hygiënecoach naar de juiste ingang gestuurd.
 • Bij aankomst in kliniek ViaSana ontmoet u bij de ingang een hygiënecoach. De hygiënecoach stelt u controlevragen, meet uw temperatuur met een richtthermometer en geeft u instructies en een mondkapje dat u tijdens uw bezoek aan de kliniek dient te dragen.
 • Waar nodig dragen medewerkers van ViaSana ook beschermingsmiddelen.
 • Omdat patiënten binnen de kliniek een mondkapje dragen hoeft de 1,5 meter afstandsmaatregel niet meer gehandhaafd te worden. Dit is vergelijkbaar met het reizen in het openbaar vervoer.
 • Medewerkers van ViaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.
 • Vanwege preventiemaatregelen tegen de verspreiding van micro-organismen zoals Influenza (griepvirus) en het Coronavirus (COVID-19) worden patiënten vriendelijk verzocht handen te wassen met de desinfectievloeistof in de dispensers en pompjes die ViaSana geplaatst heeft.
Kan ik een nieuwe afspraak maken?

Voor veel patiënten is de afspraak in ViaSana door het coronavirus geannuleerd. Patiënten die als eerst een afspraak hadden staan worden door ViaSana als eerst benaderd voor een nieuwe afspraak. Alle nieuwe verwijzingen die via huisartsen binnen komen, worden beoordeeld op urgentie. Wij verzoeken alle patiënten niet zelf contact op te nemen voor een (nieuwe) afspraak, ViaSana zoekt contact met u zodra er plek is. Let op: ViaSana belt met een anoniem nummer. 

Hoe lang is de wachttijd voor mijn operatie?

Inmiddels worden coronamaatregelen steeds meer versoepeld. Ook ViaSana heeft de zorg voor mensen met ernstige bewegings- en pijnklachten in aangepaste vorm opgestart. Toch blijven een aantal coronamaatregelen van kracht. Daardoor kunnen er dagelijks minder operaties en afspraken plaatsvinden dan in de situatie voor corona. De wachttijd is, net als in andere ziekenhuizen, langer dan normaal. Hoe lang de maatregelen nog duren is momenteel niet duidelijk, daarom is het onmogelijk om aan te geven hoe lang de wachttijd is. We begrijpen dat dit voor mensen met pijn- en bewegingsklachten zeer vervelend is. Onze welgemeende excuses! De focus ligt in eerste instantie op de meest urgente zorg en op patiënten die het langst op de wachtlijst staan. Maar ook de andere patiënten die op de wachtlijst staan, zijn wij zeker niet vergeten. Wij doen onze uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te helpen. Daarom verzoeken wij patiënten niet zelf contact op te nemen voor een (nieuwe) operatiedatum. ViaSana zoekt contact met de patiënt zodra er plek is.

Is ViaSana open tijdens de coronacrisis?

Kliniek Viasana hanteerde vanwege het coronavirus sinds 16 maart een drie weken durende patiëntenstop. Dit was nodig om het risico op besmetting van patiënten en medewerkers te beperken. Inmiddels hanteert ViaSana hygiënemaatregelen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN. Hierdoor kunnen mensen met ernstige pijn- en bewegingsklachten weer veilig in ViaSana behandeld worden. Het aantal afspraken en behandelingen dat ViaSana kan uitvoeren is door de maatregelen beperkt. De wachttijd is daardoor langer dan u van ons gewend bent. ViaSana is voor haar patiënten altijd telefonisch bereikbaar voor spoed. Zoals altijd kunt u voor het verlengen van recepten en bij spoed en twijfel over eventuele complicaties 24 uur per dag bellen.

Ondersteunt ViaSana omliggende zorgverleners in hun zorg voor coronapatiënten?

ViaSana ondersteunt omliggende zorgverleners met hun zorg voor coronapatiënten. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen van medische hulpmiddelen, apparatuur en personeel.

Wat is een goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer de handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Er zijn geen resultaten gevonden op uw zoekwoord.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op

Corona maatregelen
laatste nieuws