terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana is net als alle ziekenhuizen alert op het coronavirus. Lees hier meer over de maatregelen die in ViaSana gelden.Waarom er meer aandacht is voor corona dan voor griep?

Vorig jaar tijdens het ‘gewone’ griepseizoen werden in Nederland 400.000 mensen ziek en overleden er bijna 3000 mensen. Waarom is er dan zoveel aandacht voor het coronavirus?

Het coronavirus is nieuw en dat betekent dat nog niemand er weerstand tegen heeft. De kans dat meer mensen ziek worden dan tijdens een ‘gewoon’ griepseizoen is daardoor groter. Ook zorgpersoneel in ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken zoals ViaSana kunnen ziek worden. Twee jaar geleden was er bijvoorbeeld ook een griepgolf. Toen moesten sommige zorginstellingen operaties afzeggen omdat veel zorgpersoneel ziek was en niet kon werken. Het is dus niet zozeer de angst dat mensen er aan dood kunnen gaan, maar vooral dat veel mensen tegelijkertijd ziek kunnen worden. Verspreiding van het virus volledig helemaal voorkomen is onmogelijk. De maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat verspreiding van het virus vertraagd wordt en niet veel mensen tegelijk ziek worden.

Wanneer kan ik als patiënt of bezoeker niet naar ViaSana komen?

ViaSana hanteert een tijdelijke patiëntenstop, klik hier voor meer info.

Om het aantal mensen in de kliniek te beperken, mag er per patiënt 1 bezoeker per dag meekomen naar de kliniek.

Komt u uit Noord-Brabant?

Het RIVM vraagt inwoners van Noord-Brabant met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Kom niet naar ViaSana en annuleer uw afspraak. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht u klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verkleint u de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel uw huisarts alleen als uw klachten verergeren.

Komt u uit een ander deel van Nederland?

Als u verkoudheidsklachten en of verhoging en als u de afgelopen 14 dagen;

  • op reis bent geweest in één van de RIVM risicogebieden;
  • carnaval gevierd heeft in Tilburg of;
  • als u contact gehad heeft met iemand met een bevestigde corona besmetting.

Kom dan niet naar ViaSana. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden uw klachten erger:

  • U hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius)
  • U moet hoesten of u bent benauwd

Dan moet u de huisarts bellen.

Welke maatregelen neemt ViaSana?
  • ViaSana hanteert een tijdelijke patiëntenstop, klik hier voor meer info.
  • ViaSana verzoekt patiënten of bezoekers die vermoeden besmet te zijn met het coronavirus niet naar de kliniek te komen.
  • Medewerkers van ViaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.
  • ViaSana medewerkers die thuis kunnen werken, komen niet naar de kliniek. 
  • Vanwege preventiemaatregelen tegen de verspreiding van micro-organismen zoals Influenza (griepvirus) en het Coronavirus (COVID-19) worden patiënten vriendelijk verzocht handen te wassen met de desinfectievloeistof in de dispensers en pompjes die ViaSana geplaatst heeft. 
Wat is een goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer de handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Er zijn geen resultaten gevonden op uw zoekwoord.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op

Patiëntenstop tot en met 5 april
laatste nieuws