terug
Hoe kunnen we u helpen?

ViaSana probeert uw afspraken zo efficiënt mogelijk te plannen, zo hoeft u niet onnodig vaak terug te komen. Er zijn echter aanvullende onderzoeken waarvoor een nieuwe afspraak gemaakt moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een MRI, CT- of botscan.

Het kan zijn dat direct na uw eerste afspraak alle voorbereidende onderzoeken afgerond zijn en u gepland staat voor een operatie. Het is van te voren moeilijk in te schatten hoe lang de afspraak duurt. Afhankelijk van de onderzoeken kan de afspraak een kwartier tot soms drie uur duren.

Hieronder leest u hoe de afspraak verloopt:

1. Gesprek met de doktersassistente

Nadat u zich gemeld heeft bij de receptie en uw gegevens gecontroleerd zijn, neemt u plaats in de wachtkamer. Daarna neemt de doktersassistente u mee naar de spreekkamer. Hier neemt zij een vragenlijst over uw klachten, de medische voorgeschiedenis en uw medicijngebruik met u door. Omdat de doktersassistente de vragenlijst met u doorneemt, kan de specialist zich beter op uw lichamelijke klachten concentreren.

2. Gesprek met de specialist

Tijdens de afspraak bespreekt de specialist de vragenlijst met u en verricht hij lichamelijk onderzoek. Soms kan aan de hand van het lichamelijk onderzoek direct bepaald worden welke behandeling uitgevoerd kan worden. Is dit niet het geval dan kan aanvullend onderzoek noodzakelijk zijn.

3. Aanvullend onderzoek (niet altijd nodig)

Een röntgenfoto wordt bij ViaSana op dezelfde dag gemaakt als uw afspraak. Na het maken van de foto ziet de specialist u direct op het spreekuur terug.

Een MRI-scan of een CT-scan kan niet op dezelfde dag plaatsvinden. Tenzij dit vooraf anders met u is afgesproken.

Hiervoor neemt diagnostisch centrum DiaSana enkele dagen na uw afspraak telefonisch contact met u op. Wanneer andere onderzoeken nodig zijn wordt dit met u besproken.

4. Bepalen van de behandeling

Nadat de oorzaak van de klachten is bepaald, bespreekt de specialist samen met u de behandelmogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld gaan om fysiotherapie, plaatsing van een injectie of een operatie. Wanneer u op het multidisciplinaire voet- en enkelspreekuur een afspraak heeft kan het zijn dat u direct behandeld wordt door een orthopedisch schoentechnicus. Voor een behandeling op de pijnpoli wordt altijd een nieuwe afspraak gemaakt.

*De volgende stappen vinden alleen plaats als de specialist een operatie adviseert en u hiermee instemt. Ook deze stappen vinden in dat geval op dezelfde dag als uw afspraak plaats. Een operatie kan in enkele gevallen vanwege medische redenen niet in ViaSana plaatsvinden, lees meer...

*5. Gesprek met de anesthesioloog

Wanneer u na advies van de specialist kiest voor een operatie, komt u bij de anesthesioloog van ViaSana. De anesthesioloog bespreekt de anesthesietechniek met u en laat eventueel nader onderzoek (bloedafname of hartfilmpje) verrichten door de doktersassistente.

*6. Plannen van de operatie

Vervolgens heeft u een gesprek met een doktersassistente van het team operatieplanning. Zij plannen samen met u de operatiedatum, het is niet altijd mogelijk dat u direct een operatiedatum krijgt toegewezen. Daarnaast krijgt u alle patiënteninformatie op papier mee naar huis en kunt u aan hen vragen stellen.

*7. Resultaat van uw operatie meten

Daarna krijgt u een inlogcode, hiermee dient u in de kliniek een vragenlijst op www.mijnviasanaresultaat.nl in te vullen. Ook na uw operatie krijgt u soortgelijke vragenlijsten toegestuurd die u op deze website in kunt vullen. De antwoorden stellen ons in staat om te meten welke verbetering er gedurende uw revalidatietraject optreedt. Deze zeer waardevolle informatie gebruiken wij om andere patiënten beter voor te lichten en de kwaliteit van onze diensten te verbeteren.

Tips en vragen

Afhankelijk van de onderzoeken die plaatsvinden, krijgt u in een korte periode van veel mensen informatie. Het kan verstandig zijn om iemand mee te nemen (twee mensen horen meer dan één). Daarnaast dient u, als u een wilsverklaring heeft, daar zelf melding van te maken bij de receptie of bij de betreffende arts. Op deze website kunt u voor de afspraak de nodige informatie vinden over uw klachten. U kunt dan thuis alvast uw vragen noteren, zodat u zeker weet dat deze tijdens uw afspraak beantwoord worden.

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Corona maatregelen
laatste nieuws