terug
Hoe kunnen we u helpen?

Pijn is niet fijn, maar heeft wel degelijk een functie. Pijn is een waarschuwing van uw lichaam voor overbelasting of beschadiging. Na een knieprothese operatie is het normaal om enige mate van pijn te ervaren. Onze anesthesiologen zijn gespecialiseerd om uw pijn tijdens en na uw operatie zo laag mogelijk te houden. De PijnCoach app is ontwikkeld om uw pijn beter beheersbaar te maken.

Succes ViaSana Voorlichter

In 2014 heeft ViaSana al haar voorlichtingsmaterialen verwerkt in een app, genaamd ViaSana Voorlichter (Interactive Studios, Rosmalen). Om te evalueren of deze app ook echt zorgt voor een betere voorlichting aan u als patiënt heeft ViaSana een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. Van de 242 deelnemende patiënten gaf 92% aan de app van veel of zeer veel toegevoegde waarde te vinden. Daarnaast beoordeelde de app gebruikers de gekregen informatie met een 9,1 vergeleken met een 8,9 van de niet app gebruikers

Effect PijnCoach

Pijn blijft een hinderende factor in het herstel na een knieprothese operatie. Hoe kunnen we onze patiënten na hun knieprothese operatie en hun eerste controle afspraak op twee weken het beste begeleiden in het zo acceptabel mogelijk maken van deze pijn? Het succes van de ViaSana Voorlichter heeft ervoor gezorgd dat de PijnCoach ontwikkeld is. In de PijnCoach kan de patiënt dagelijks zijn mate van pijn aangeven. Aan de hand van deze mate van pijn krijgt de patiënt advies over bijvoorbeeld het:

  • medicatie gebruik;
  • uitvoeren van fysiotherapeutische oefeningen;
  • hoogleggen van het been of;
  • contact opnemen met onze orthopedie consulenten.

Samenwerking St. Anna ziekenhuis

Niet alleen ViaSana onderzoekt het effect van de PijnCoach, het onderzoek is samen opgezet met het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. Door dat het effect van de PijnCoach in twee verschillende instelling wordt onderzocht, kan met nog meer kracht het eventuele effect van de app worden aangetoond.

Resultaten onderzoek

De eerste resultaten leest u hier en het wetenschappelijke artikel vindt u hier.

Bekijk hier de video waarin orthopedisch chirurg/hoofdonderzoeker dr. Martijn Brinkman en mevrouw Barendse-Korenhof de voordelen van de PijnCoach app uitleggen. 

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.