terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bent u sportklaar na uw voorste-kruisbandreconstructie en revalidatie? Recent onderzoek laat zien dat één derde van de Nederlandse kruisband patiënten binnen twee jaar niet is teruggekeerd op het oorspronkelijke sportniveau. Bovendien kan de kruisband na de operatie opnieuw scheuren, ook kan de kruisband van de andere knie scheuren. ViaSana onderzoekt of met testen kan worden bepaald of de patiënten veilig kunnen terugkeren naar de sport.

Samenwerking

Gepromoveerde bewegingswetenschapper Nicky van Melick leidt het onderzoek. Van Melick: 'Ik ben blij dat ik in ViaSana een samenwerkingspartner heb gevonden. Zij voeren jaarlijks meer dan 300 kruisband operaties uit, waardoor ik snel tot een representatieve groep patiënten kan komen. Naast de werving van patiënten is ook de samenwerking met (sport)fysiotherapeuten van groot belang. Zij begeleiden de patiënten van ViaSana intensief tijdens hun revalidatieperiode. Daarom heb ik samen met ViaSana in september 2014, april 2016 en juni 2019 een symposium voor fysiotherapeuten georganiseerd over dit onderwerp.'

Revalideren volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de beste revalidatie na een voorste-kruisband reconstructie. ViaSana patiënten, die deelnemen aan het onderzoek, hebben het voordeel dat zij revalideren volgens deze nieuwste wetenschappelijke inzichten. Tevens krijgen ze een meting na hun revalidatie periode om te testen of ze echt klaar zijn om weer te gaan sporten. Gedurende twee jaar na de operatie worden ze gemonitord door Nicky van Melick. Patiënten en hun fysiotherapeuten kunnen met vragen bij haar terecht.

Resultaten onderzoek

Inmiddels zijn de eerste resultaten van het onderzoek beschikbaar. Nieuwsgierig naar de resultaten? Klik hier voor een overzicht en een korte samenvatting per wetenschappelijke publicatie. 

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Corona maatregelen
laatste nieuws