terug
Hoe kunnen we u helpen?

Bij een gespecialiseerde kliniek als ViaSana verloopt vergoeding van uw behandeling hetzelfde als in een ziekenhuis. Dat wil zeggen dat ook ViaSana met alle zorgverzekeraars afspraken heeft gemaakt. Net als in het ziekenhuis zijn bijna alle behandelingen gecontracteerd. De kosten van een behandeling binnen de zorginstelling worden dan volgens uw polisvoorwaarden vergoed uit de basisverzekering.

Worden mijn kosten in 2024 vergoed?

Ja, ook in 2024 worden uw kosten vergoed. U betaalt alleen uw eigen risico, indien nog niet verbruikt. Het kan zijn dat medewerkers van uw zorgverzekeraar niet op de hoogte zijn van de bijna afgeronde contractafspraken voor 2024. ViaSana zorgt er onderling met deze verzekeraars voor dat u hier geen hinder van heeft. De kosten gaan rechtstreeks naar uw verzekeraar. Zoals gebruikelijk meldt de verzekeraar zich alleen bij u voor betaling van het eigen risico.

Wordt fysiotherapie vergoed?

Fysiotherapie die u direct na een operatie op de verpleegafdeling in de kliniek krijgt, is onderdeel van de behandeling. Dit wordt vergoed. Alle andere fysiotherapie die u geadviseerd krijgt of zelf volgt, kan gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering zitten. Wat vergoed wordt, hangt af van uw leeftijd en de reden van de fysiotherapie. U kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren. Controleer bij uw zorgverzekeraar wat wel of niet vergoed wordt.

Wanneer wordt een behandeling niet vergoed?

Menzis verzekerden krijgen een revisie (vervanging) van de knieprothese niet vergoed. Daarnaast maakt ViaSana net als ziekenhuizen jaarlijks per zorgverzekeraar afspraken over de maximale zorgkosten. Wanneer bij een verzekeraar de kosten voor dat jaar verbruikt zijn, bestaat de kans dat patiënten van die verzekeraar niet meer geholpen kunnen worden bij ViaSana. Deze patiënten worden terugverwezen naar de wachtlijstbemiddeling van die zorgverzekeraar.

Met de volgende zorgverzekeraars heeft ViaSana afspraken gemaakt:

VGZ:

Bewuzt, IZA, United Consumers, IZZ, Univé, UMC, VGZ, ZEKUR

CZ:

OHRA, Nationale Nederlanden, CZ, Just, CZ Direct

Achmea:

FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis ZieZo, Zilveren Kruis, De christelijke zorgverzekeraar, studenten goed verzekerd

Menzis:

Vink Vink, Menzis, Anderzorg, HEMA

ONVZ:

ONVZ, VvAA

DSW:

DSW, Stad Holland, in Twente

ASR:

a.s.r., ik kies zelf

Eucare:

Aevitae, eucare

Eno:

Salland

Zorg en Zekerheid:

AZVZ, Zorg en Zekerheid

Woont u in het buitenland?

Zie Buitenland voor meer informatie. Ook met andere zorgverzekeraars heeft ViaSana afspraken gemaakt. Daarnaast is het goed om te weten dat elke patiënt een vrijheid van artsenkeuze heeft. Dit betekent dat geen enkele zorgverzekeraar uw keuze voor een gespecialiseerde kliniek zoals ViaSana mag negeren. Dit kan wel betekenen dat u een deel van de behandeling zelf moet betalen.

AGB Code: 22220080

KvK: Kliniek ViaSana B.V. 17167281

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: