terug
Hoe kunnen we u helpen?

Voet en enkelbehandelingen

Tijdens het speciale voet- en enkelspreekuur werken verschillende voet- en enkelspecialisten samen. Denk aan orthopedisch chirurgen, orthopedie consulenten, fysiotherapeuten en de orthopedisch schoenmaker.

Samenwerking tussen specialisaties

Naast knie-, heup-, wervelkolom- en schouderoperaties worden binnen ViaSana jaarlijks meer dan 350 voet- en enkeloperaties uitgevoerd. Dit worden er elk jaar meer. Doordat de chirurgen deze operaties vaak uitvoeren, bouwen ze meer expertise op en wordt er meer aandacht gegeven aan het leveren van echt persoonlijke zorg. Tijdens de spreekuren worden echter veel voet- en enkelproblemen gezien die geen operatie behoeven. Door de aanwezigheid van verschillende specialisten worden deze problemen nu ook binnen ViaSana behandeld. Zo kunnen afdrukken voor aangepast schoeisel meestal direct tijdens de afspraak aangemeten worden.

Niet operatieve behandelingen

Vaak is een op maat gemaakte steunzool of een afwikkelbalk voor de eigen schoenen voldoende om kleine afwijkingen te verhelpen. Bij ernstigere aandoeningen, zoals beenlengteverschil of klachten aan de middenvoetsbeentjes, kunnen patiënten geholpen worden met aangepaste schoenen. Orthopedisch schoentechnicus Ger Cuppen maakt steunzolen en orthopedische schoenen voor patiënten met deze aandoeningen. Zijn oplossingen hebben vaak een modieuzere uitstraling dan patiënten in eerste instantie denken. Ook de fysiotherapeut kan een bijdrage leveren bij deze conservatieve behandelingen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden en vergoedingen voor de producten en diensten van Voet&Winkel

Ervaringen van patiënten met voet en enkelklachten

Guus Korsten

Guus Korsten
Basisosteotomie / TMT-1 arthrodese

Clemens van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Aimee Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Frank Cornelissen

Frank Cornelissen
Impingement van de enkel

Wil Strik

Wil Strik
Morton's neuroom

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws