terug
Hoe kunnen we u helpen?

Voet en enkelbehandelingen

Tijdens het speciale voet- en enkelspreekuur werken verschillende voet- en enkelspecialisten samen. Denk aan orthopedisch chirurgen, orthopedie consulenten, fysiotherapeuten en de orthopedisch schoenmaker.

Samenwerking tussen specialisaties

Naast knie-, heup-, wervelkolom- en schouderoperaties worden binnen ViaSana jaarlijks meer dan 350 voet- en enkeloperaties uitgevoerd. Dit worden er elk jaar meer. Doordat de chirurgen deze operaties vaak uitvoeren, bouwen ze meer expertise op en wordt er meer aandacht gegeven aan het leveren van echt persoonlijke zorg. Tijdens de spreekuren worden echter veel voet- en enkelproblemen gezien die geen operatie behoeven. Door de aanwezigheid van verschillende specialisten worden deze problemen nu ook binnen ViaSana behandeld. Zo kunnen afdrukken voor aangepast schoeisel meestal direct tijdens de afspraak aangemeten worden.

Niet operatieve behandelingen

Vaak is een op maat gemaakte steunzool of een afwikkelbalk voor de eigen schoenen voldoende om kleine afwijkingen te verhelpen. Bij ernstigere aandoeningen, zoals beenlengteverschil of klachten aan de middenvoetsbeentjes, kunnen patiënten geholpen worden met aangepaste schoenen. Anne Bouckaert-Paridaans (Penders Voetzorg) maakt steunzolen en orthopedische schoenen voor patiënten met deze aandoeningen. Haar oplossingen hebben vaak een modieuzere uitstraling dan patiënten in eerste instantie denken. Ook de fysiotherapeut kan een bijdrage leveren bij deze conservatieve behandelingen.

Ervaringen van patiënten met voet en enkelklachten

Anita  van de Ven

Anita van de Ven
Hallux valgus

Johan  Scheepens

Johan Scheepens
Hallux valgus

Guus  Korsten

Guus Korsten
Basisosteotomie / TMT-1 arthrodese

Aimee  Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Clemens  van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: