terug
Hoe kunnen we u helpen?

Revisie knieprothese

  • pijn aan de knieschijf;
  • infectie;
  • instabiliteit;
  • verkeerde plaatsing van de prothese of;
  • het loslaten van de prothese


Dergelijke problemen kunnen altijd ontstaan, van klachten sinds de operatie tot pas vele jaren na de operatie. Bij 0,9% van de patiënten blijkt dat de knieprothese in het eerste jaar dat zij de prothese hebben gekregen al moet worden vervangen (bron: LROI 2014). Soms is er een aanleiding zoals een val, maar meestal is er geen directe aanleiding aan te wijzen voor het ontstaan van de klachten.Gespecialiseerd knieprothese revisie spreekuur

Om tot een goede behandeling te komen start ViaSana met een gespecialiseerd spreekuur voor patiënten met een niet goed functionerende knieprothese. Eerdere onderzoeken die bij u gedaan zijn in andere ziekenhuizen worden door de orthopedisch chirurg opgevraagd. Hij zal deze bestuderen en daarnaast ook zelf onderzoek bij u uitvoeren. Samen met u wordt de beste behandelmethode bepaald. Bij loslating van de prothese door slijtage leidt het vervangen van de prothese vaak tot verbetering. Maar vervanging van de prothese geeft niet altijd een goed resultaat. Er kan ook gedacht worden aan pijnbehandeling, fysiotherapie, of een kniebrace.

Operatieve behandeling

Bij een operatieve behandeling moet meestal de gehele prothese worden verwijderd en worden vervangen door een andere prothese. Het is soms mogelijk slechts een deel van de knieprothese te verwijderen en te vervangen. Daarnaast is het ook mogelijk om een prothese deel bij te plaatsen, bijvoorbeeld het vervangen van de glijlaag van de knieschijf voor kunststof materiaal. De revalidatie na het vervangen van een knieprothese verloopt op dezelfde wijze als na de plaatsing van de eerste knieprothese. Toch is het resultaat van de operatie vaak net iets minder goed dan bij een eerste (goed functionerende) knieprothese, de revalidatieduur is langer, intensiever en pijnlijker.


Resultaat

Bij meer dan 70% van de patiënten zijn pijnklachten en dagelijks functioneren een jaar na operatie verbeterd. Bij meer dan 50% zijn de klachten zelfs (erg) veel verbeterd. Patiënten hebben na de operatie beduidend minder moeite met het uitvoeren van activiteiten.

Wilt u meer weten waarom ViaSana veel waarde hecht aan wat u als patiënt vindt van uw behandelresultaat? Kijk dan op Mijn ViaSana resultaat


Wilt u meer weten over de resultaten van deze operatie, bekijk dan de resultaten pagina

Ervaringen van patiënten met knieklachten

Piet  Altena

Piet Altena
Standsverandering onderbeen

Arthur  van Neerven

Arthur van Neerven
Knieprothese

Linda  Rothoff

Linda Rothoff
Meniscus operatie

Marja  van der Hagen

Marja van der Hagen
Kijkoperatie knie

Bea  Russens

Bea Russens
Knieprothese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws