terug
Hoe kunnen we u helpen?

Onverklaarbare knieklachten

Heeft u pijnklachten die langere tijd aanwezig zijn of klachten die regelmatig terugkeren zonder duidelijke oorzaak? Kunnen deze klachten niet verklaard worden door bijvoorbeeld een röntgenfoto, echo of MRI scan? Dan ligt de oorsprong van de klachten mogelijk ergens anders in het lichaam.

In het verleden doorgemaakte trauma’s zoals: botbreuken, spierblessures, bandletsels en operaties kunnen ervoor zorgen dat u anders gaat bewegen, u krijgt daardoor een andere belasting op spieren en gewrichten in het lichaam. Gelukkig kan het lichaam zich vaak goed aanpassen aan nieuwe situaties. Soms gaat het niet goed en raken structuren overbelast. Dit gaat gepaard met pijn, waardoor u beperkt wordt in uw activiteiten. 

De oplossing van het probleem ligt dan in eerste instantie niet bij het behandelen van het overbelaste gebied, maar in een ander gebied. Dit noemen we een ketenprobleem. Zo kan bijvoorbeeld na een enkelblessure, ondanks dat u geen pijn meer ervaart op die plek, toch een bewegingsbeperking in de enkel aanwezig zijn. Hierdoor wordt de knie, heup en rug anders belast en kan dat leiden tot overbelasting en pijn. Om deze klachten op te lossen, moeten we eerst zorgen dat de enkel weer goed gaat bewegen, zodat u niet meer hoeft te compenseren. We behandelen dus niet alleen de symptomen, maar kijken vooral naar de oorzaak van deze symptomen.

Aan de hand van uw verhaal en een uitgebreid bewegingsonderzoek van de gehele bewegingsketen, gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten. Wanneer we de oorzaak weten, kunnen we naar een gerichte oplossing toewerken.

Meer informatie over ketenproblematiek is te vinden op www.fysiosupport.com.

Ervaringen van patiënten met knieklachten

Fred  Weterings

Fred Weterings
Artrose knie

mevrouw  Van der Donk-Tol

mevrouw Van der Donk-Tol
Artrose knie

Alev  Kaya

Alev Kaya
Knieschijfpijn

Rob  Mans

Rob Mans
O-benen

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: