terug
Hoe kunnen we u helpen?

Schouder en armbehandelingen

Het schoudergewricht is een zeer beweeglijk gewricht. Dit is nodig gezien de vele handelingen die we in het dagelijks leven met de schouder doen. De combinatie van de complexe anatomie en de vrijheid van alle bewegingen maakt de schouder vatbaar voor vele schouderaandoeningen.

Elleboogklachten worden meestal bij een tennisarm of golferarm gezien. Bij een tennisarm zit de pijn aan de buitenkant van de elleboog en bij de golferarm aan de binnenkant. Meestal volstaat een afwachtend beleid met conservatieve maatregelen als gedoseerde rust, fysiotherapie en eventueel medicatie. Een tennisarm kan als de klachten langdurig aanhouden met een grote kans op succes (80%) geopereerd worden. Bij een golferarm is een operatie minder succesvol.

Jaarlijks worden alleen al 450 kijkoperaties bij de schouder uitgevoerd door een team van drie specialisten. Dit team wordt gevormd door Andy Wijono, Ralph Eijdems en Jur Vellema. Deze specialisten voeren deze kijkoperatie met regelmaat uit, wat resulteert in meer expertise en meer aandacht voor de persoonlijke zorg van de patiënt. Want herstellen in een omgeving waarin iemand zich goed voelt, heeft volgens ons een duidelijk gunstige invloed op een spoedig herstel.

Schouder/ arm oefeningen

Ervaringen van patiënten met schouder en armklachten

Patrick van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Frits Frederiks

Frits Frederiks
Schouderpijn

Kim Snijders

Kim Snijders
Schouderpijn

Linda Ouweneel

Linda Ouweneel
Schouderpijn

Dick Hubertus

Dick Hubertus
Tenniselleboog

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Corona maatregelen
laatste nieuws