terug
Hoe kunnen we u helpen?

Triggerpoint

Een triggerpoint is een lokaal pijnpunt en kan een zeer lokale verkramping in één of meerdere spieren veroorzaken. De klachten kunnen bestaan uit pijn, spierspasmen, gevoeligheid, stijfheid, bewegings-beperking en vermoeidheid. De pijn kan vaak duidelijk aangewezen worden en kan overal in het lichaam voorkomen. Er zijn diverse oorzaken: overbelasting, verkeerde houding, te weinig beweging, stress of slechte voeding. De behandeling bestaat uit een injectie in het trigger point. Er wordt een verdovingsmiddel ingespoten, soms ook nog een Corticosteroid. Bij sommige patiënten kan er ook nog een behandeling met pulsed radio frequente stroom gedaan worden (PRF). Het doel van de injectie is om de vicieuze cirkel te doorbreken. De pijn wordt hierdoor minder, waarna gestart kan worden met oefentherapie en / of ontspanningsoefeningen. Soms moet de injectie één of meerdere keren herhaald worden.

Mogelijke risico's voor de behandeling

U moet voor de behandeling melden indien u:

  • Bloedverdunners gebruikt.
  • Zwanger bent of een vermoeden daarvan heeft.
  • Overgevoelig of allergisch bent voor contrast-middel, jodium, pleisters, verdovingsmiddel.

De behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door uw arts, geassisteerd door een assistente, zij begeleidt u tijdens de behandeling. 

Het is belangrijk dat u tijdens de procedure zo stil mogelijk blijft liggen of zitten. Aan de hand van de plek van de triggerpoint wordt bepaald hoe u op de behandeltafel moet gaan liggen of zitten. Het te behandelen lichaamsdeel wordt ontbloot, gedesinfecteerd met een roze vloeistof en steriel afgedekt. De huid wordt lokaal verdoofd. De arts zoekt daarna met een speciale naald het triggerpoint op. Als de juiste plek gevonden is, wordt de lokale verdoving en eventueel het Corticosteroid ingespoten, daarna wordt de naald verwijderd.

U verlaat de behandelkamer als alle controles na de behandeling stabiel zijn. Daarna verblijft u ongeveer 20 à 30 minuten op de pijnpoli.

Na de behandeling mag u gedurende 24 uur niet zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Ook dient u 24 uur extra alert te zijn op duizeligheid en / of een slap gevoel in de ledematen.

Algemene informatie

Op de pagina 'uitgebreide voorlichting' vindt u meer informatie die voor iedere behandeling van toepassing is.

Ervaringen van patiënten met rug- en nekklachten

Chris  Berkelmans

Chris Berkelmans
Hernia operatie

Marij  de Jong

Marij de Jong
Pijnpoli

Erwin  Hokke

Erwin Hokke
Hernia operatie

Loes  Verhoeven

Loes Verhoeven
Hernia operatie

Jorg  Remi

Jorg Remi
Hernia operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: