terug
Hoe kunnen we u helpen?

Diane Spanja over haar rol als locatiemanager FysioSupport

vrijdag 24 september 2021

Diane Spanja over haar rol als locatiemanager FysioSupport

Bij FysioSupport is er de afgelopen maanden veel veranderd. Het bedrijf is sinds vorig jaar in handen van ViaSana, het MSB en PECE-zorg. Oud-eigenaren Coert Comans en Fernand van der Doelen blijven in loondienst verbonden met FysioSupport. Diana Spanja, de nieuwe locatiemanager, vertelt over de ambitieuze plannen.

Samenwerking

Fysiotherapie is de afgelopen jaren sterk veranderd, zegt Diane: “Er wordt van je verwacht dat je als praktijk continu innoveert. Er is meer concurrentie, we moeten de kwaliteit en effectiviteit van onze zorg bewijzen tegenover zorgverzekeraars. Patiënten worden kritischer, omdat niet elke fysiotherapiebehandeling onder de basisverzekering valt. Met sterke partners als ViaSana, haar specialisten en PECE-zorg kunnen we onze zorg echt beter maken. Met ‘onze’ zorg bedoel ik ook die van de samenwerkende praktijken in de wijde regio. Het is niet onze bedoeling met hen de concurrentie aan te gaan, maar juist om ze te ondersteunen in de behandeling van met name orthopedische patiënten. Samen met PECE-zorg gaan we meer scholing aanbieden. We hebben elkaar nodig om de zorg te verbeteren.

PECE-zorg

Met twee vestigingen in Eindhoven en één in Weurt is PECE-zorg een grote fysiotherapiepraktijk: “Er werken zo’n twintig fysiotherapeuten die allemaal gespecialiseerd zijn, PECE-zorg heeft ontzettend veel kennis in huis. Met name op het gebied van orthopedische klachten en sportblessures. Ze behandelen voornamelijk breedtesporters en topsporters. Maar ze zijn ook het aanspreekpunt voor praktijken in de regio omdat ze veel second opinions doen voor collega’s. Daarnaast geven ze jaarlijks aan honderden fysiotherapeuten cursussen. Ze geven onderwijs op een post hbo instituut en doen veel wetenschappelijk onderzoek. De samenwerking met ViaSana is daarom zowel voor hen als voor ons erg interessant. Zo kunnen we nog meer expertise opbouwen.”

Spannend

Diane werkt sinds 2011 bij FysioSupport, ze is gespecialiseerd in schouderklachten: “Ik ben in 2005 afgestudeerd en ik werk nu 10 jaar bij FysioSupport. Na het afronden van mijn studie, ben ik in Utrecht blijven werken en daarna ben ik verhuisd naar Venlo. Ook daar heb ik enkele jaren in een particuliere praktijk gewerkt. Op dit moment ben ik samen met PECE-zorg mijn nieuwe rol als locatiemanager aan het vormgeven. Het is heel divers; van een nieuw EPD-programma, naar het bekijken van zorgcontracten, maar bijvoorbeeld ook het personeelsbeleid. Het is best spannend voor mij omdat het allemaal nieuw is, maar dat is tegelijkertijd ook het leuke. Nu dienen mijn collega’s ineens hun verlofaanvragen bij mij in, dat is toch wel even wennen. Ik ben iemand die graag tussen iedereen in staat, hopelijk blijft dat zo.”

Quick win

De patiënten die bij FysioSupport komen zijn veelal onder behandeling bij ViaSana: “Een aantal collega’s leert net geopereerde patiënten lopen met krukken, traplopen en uit bed komen. We zien ook patiënten die al langdurig klachten hebben. Soms zijn ze al bij een andere fysiotherapeut onder behandeling geweest, ze komen dan bij de orthopedisch chirurg van ViaSana. Helaas kan ook die niet altijd wat betekenen voor de patiënt. Soms stuurt de arts de patiënt dan door naar ons. We kijken welke behandelingen de patiënt gehad heeft en of we hier iets aan kunnen toevoegen. We sturen ze dan met een aangepast advies terug naar de eigen fysiotherapeut. Maar een quick win blijft natuurlijk ook leuk. Zo zijn er patiënten die na een paar behandelingen al profijt hebben van onze behandeling. De samenwerkende rol die wij met de orthopedisch specialisten van ViaSana hebben en de praktijken in de omgeving maakt ons werk leuk.”

Toekomst

De komende maanden gaat er veel veranderen binnen FysioSupport vertelt Diane enthousiast: “Er wordt gewerkt aan een nieuwe uitstraling van de praktijk. Het logo en de website worden moderner en zelfs de praktijk wordt verbouwd. We gaan de entree beter isoleren tegen de kou in de winter en de warmte in de zomer. In de oefenzaal komt een wand die ons scheidt van het fitnesscentrum Fitland, waardoor er meer privacy is voor onze patiënten. Daarnaast wordt de oefenzaal flink verbouwd en wordt er moderne apparatuur geplaatst zodat onze patiënten optimaal kunnen revalideren. In de toekomst willen we kijken welke zorg de patiënt nodig heeft door veel meer multidisciplinair te werken. Te denken valt aan een leefstijlcoach, psycholoog en ergotherapeut. Nu heb je een groot gat tussen alleen fysiotherapie of een operatie. En juist daar tussenin kun je dankzij de samenwerking van FysioSupport en ViaSana veel betekenen. Uiteindelijk willen we ook een testcentrum opbouwen voor topsporters die hier een screening kunnen doen. Ambities genoeg, plannen die we met gebundelde krachten kunnen verwezenlijken.”

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: