terug
Hoe kunnen we u helpen?

Frank Cornelissen

Frank Cornelissen is 28 jaar en blesseerde zijn enkel na een wielrenongeluk. Na een operatie in ViaSana en een revalidatieperiode van een half jaar is hij weer regelmatig op de tennisvelden van TV Sint Tunnis te vinden.

FrankCornelissen

Hoe bent u bij ViaSana gekomen?

Tijdens het wielrennen was ik over de kop geslagen waardoor ik over mijn hele lichaam kneuzingen, schaafwonden en breuken had. Het herstel duurde enkele weken. Toen het lichaam weer goed hersteld leek, ben ik gaan sporten. In mijn rechterenkel zag ik echter elke keer iets verspringen, ik ging ervan uit dat ik een botje had gebroken. Na een tijdje begon het pijn te doen en ben ik via de huisarts naar ViaSana gegaan.

Hoe heeft u het verblijf in de kliniek ervaren?

Tijdens een onderzoek kwam de specialist er achter dat de pees aan de buitenkant van mijn enkel los was geschoten. De pees was doormidden geslagen tijdens het ongeluk. Met een operatie is deze pees weer vastgezet. Zowel voor, tijdens als na de operatie ben ik bij ViaSana op een prettige en geruststellende manier geholpen. Nadat ik één nacht moest blijven ter controle ging ik de volgende morgen naar huis om enkele maanden te rusten en te herstellen. Dus beentjes omhoog, spuitjes tegen de trombose en maar een beetje tv kijken en vooral mezelf goed laten verzorgen.

Hoe verliep het revalidatieproces?

Na een aantal weken heb ik een vervolgafspraak gehad, daar werd het gips verwijderd en kreeg ik een brace aangemeten. Daarna ben ik gestart met fysiotherapie. De totale herstelperiode van de operatie was langer dan ik verwacht had. Voordat ik weer wat kracht in mijn been had was ik al snel drie tot vier maanden verder. Het lastige vond ik dat je zodra je uit het gips bent, je direct wilt gaan sporten. Dat gaat helaas niet, het is erg belangrijk toch de rust te bewaren en met fysiotherapie de stabiliteit en kracht weer op te bouwen.

Hoe is het nu met u?

Nu gaat het zeer goed, uiteindelijk stond ik na iets meer dan een half jaar weer op het tennisveld om mijn grootste passie uit te oefenen. Sinds die tijd ben ik weer regelmatig te vinden op de tennisbanen van TV Sint Tunnis. Na mijn operatie bij ViaSana kan en durf ik weer achter elke bal aan te gaan waarmee de tegenstander mij een punt probeert af te pakken!

Ervaringen van patiënten

Frank  Cornelissen

Frank Cornelissen
Impingement van de enkel

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: