terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jaarlijks krijgen ongeveer 30.000 patiënten een heupprothese en 25.000 patiënten een knieprothese in verband met artrose. De meeste patiënten komen na de operatie op controle bij de orthopedisch chirurg. Hoe vaak iemand wordt gecontroleerd verschilt per ziekenhuis. Het is op dit moment onduidelijk wat het aantal controles zou moeten zijn na een heup- en/of knieprothese operatie. In dit onderzoek wordt door middel van een eenmalige vragenlijst onderzocht wat de ervaringen zijn met het aantal controles dat heup- of knieprothese patiënten tot nu toe hebben gehad.

Samenwerking

Dit onderzoek is opgezet door het Tergooi ziekenhuis en het Reinier Haga Orthopedisch Centrum in samenwerking met de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) en Consortium Orthopedisch Onderzoek (CORE). Behalve Kliniek ViaSana, doen aan dit onderzoek nog andere ziekenhuizen en zelfstandige klinieken mee.  

Deelname onderzoek 

Als u in het verleden een totale heup- of knieprothese heeft ontvangen in ViaSana kunt u thuis een informatiebrief ontvangen met daarbij de vragenlijst voor dit onderzoek. 

Heeft u bewegings- of pijnklachten? Wij luisteren graag.