terug
Hoe kunnen we u helpen?

Cliëntenraden krijgen cursus in ViaSana

donderdag 19 september 2019

Cliëntenraden krijgen cursus in ViaSana

De afgelopen weken kregen leden van cliëntenraden uit verschillende zorginstellingen cursus in Kliniek ViaSana. Zij volgden de cursus 'Nieuw in de cliëntenraad'. Igno van Heijst, lid cliëntenraad ViaSana, deed ook mee aan de cursus die verzorgd werd door het NCZ: "De cursus is bedoeld voor nieuwe leden van cliëntenraden en leden die hun kennis willen opfrissen. Het is een basisleergang waarin we werden geïnformeerd over alle in en outs van het werk van een cliëntenraad en de actuele ontwikkelingen rondom medezeggenschap en participatie."

Nieuwe wet

De cursus bestond uit drie dagdelen die allemaal in Kliniek ViaSana plaatsvonden. Verschillende onderwerpen kwamen aan de orde zoals de rechten en plichten van de cliëntenraad en de zorginstelling. Maar ook waren er praktische lessen over vergadertechnieken en hoe een jaarplan en werkplan op te stellen. De belangrijkste reden dat Igno meedeed was de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen die volgend jaar in gaat: "We moeten aan alle nieuwe wetten voldoen. De wet geeft ons als cliëntenraad extra rechten en er komt een nieuwe vorm van medezeggenschap."

Leerzame cursus

Igno vond de cursus erg leerzaam: "We zaten met zeven "leerlingen" uit vier totaal verschillende zorginstellingen. Dat maakt de discussies extra interessant. Cliëntenraden in verpleeghuizen bespreken andere onderwerpen dan ziekenhuisraden. In ViaSana wordt geweldige zorg geleverd, toch denk ik dat we als cliëntenraad de zorg nog beter kunnen maken. De prachtige presentatie van onze docent heeft die gedachte bevestigd. Omdat ik bijna twee jaar ervaring heb in de cliëntenraad wist ik al veel. Maar toch voel ik me dankzij deze eerste cursusdag gesterkt."

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: