terug
Hoe kunnen we u helpen?

Kliniek ViaSana medisch partner van ijshockeyclub Select 4-u Devils

woensdag 25 september 2019

Kliniek ViaSana medisch partner van ijshockeyclub Select 4-u Devils

IJshockey is een snelle sport met veel lichamelijk contact waardoor er een grotere kans op blessures is. Kliniek ViaSana is gespecialiseerd in bewegings- en pijnklachten en ziet naast patiënten met ouderdomsklachten zoals versleten knieën en heupen ook veel patiënten met sportblessures. Dankzij de samenwerking kunnen de topsporters van de Devils weer snel en verantwoordt het ijs op.

Sportblessures

Orthopedisch chirurg Jur Vellema: “Samen met mijn collega’s zie ik binnen ViaSana veel patiënten die een blessure oplopen bij bijvoorbeeld het voetbal, basketbal of veldhockey. IJshockey is een spectaculaire sport met veel lichamelijk contact, maar door strenge regels en het dragen van beschermende kleding valt het aantal blessures enigszins mee.

Blessures die toch ontstaan worden vaak veroorzaakt door botsingen met ijs, de boarding of een tegenstander. Een gebroken sleutelbeen of een uit de kom geschoten schouder kunnen dan een instabiele schouder veroorzaken. Maar ook band- of meniscusscheuringen in de knie kunnen ontstaan door het snelle keren en draaien op het ijs. Een ijshockeycarrière kan door dergelijke blessures onmogelijk worden als er geen correcte behandeling of operatie plaatsvindt. Alleen een volledig herstelde schouder of knie laat een terugkeer naar de wedstrijdsport toe.

Dankzij onze snelle en specialistische aanpak kunnen wij de topsporters van de Devils weer snel en verantwoordt op het ijs krijgen.

Topsport en topzorg

Hans Cleijne van Select 4-u Devils: “Het Nijmeegse ijshockey zit in de lift. Onze club werd afgelopen seizoen landskampioen en won de beker van Nederland. Vrijdagavond 27 september start alweer de eerste wedstrijd van het bekerseizoen. Om ook komend seizoen op topniveau te presteren moeten we de medische zorg voor spelers top geregeld hebben. Zeker gezien het relatief korte maar zeer intensieve seizoen. Een snelle, vakkundige diagnose is samen met een juist behandelplan van cruciaal belang. Hierdoor kan in geval van een blessure de meest efficiënte en effectieve weg voor herstel worden gevolgd. Daarnaast kan een blessure invloed hebben op de maatschappelijke functioneren van een speler. Wij vinden dat we als club daar ook een stuk verantwoordelijkheid moeten dragen en daarom is het goed inregelen van medische ondersteuning/zorg belangrijk.”

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: