terug
Hoe kunnen we u helpen?

Succesvolle ZKN audit in coronasituatie

vrijdag 15 mei 2020

Succesvolle ZKN audit in coronasituatie

Deze week heeft de ZKN audit plaatsgevonden bij ViaSana. Het ging om een hercertificeringsaudit waarin werd bepaald of ViaSana het ZKN keurmerk mocht behouden. Het was nog even spannend of de audit door kon gaan vanwege de coronamaatregelen. Maar met een aangepast programma is de audit zeer succesvol verlopen. Er zijn geen tekortkomingen geconstateerd. Naast een aantal tips en aandachtspunten waren er met name veel complimenten.

Beeldbellen met de auditor

De uitvoering van de audit verliep door de coronasituatie anders dan gewend. De auditoren interviewden medewerkers van ViaSana middels beeldbellen. Dankzij de versnelde implementatie van MS teams was dit eenvoudig te organiseren. De kantoren werden ingericht als auditruimte en zo schoof de ene na de andere auditee aan, die in verbinding stonden met de auditoren. Documenten werden ingezien via 'scherm delen', een functie om live mee te kijken op ons beeld. Dat is best even wennen, maar het werkte goed.

In de kliniek

Op dinsdag is een van de auditoren in de kliniek geweest. Zij droeg volgens protocol een mondkapje tijdens de rondgang op de afdelingen, dit gaf de audit echt wel een ander gevoel dan andere audits. Voor de eerste keer werden de orthopedieconsulent en physician assistant geauditeerd. En voor de eerste keer vond het openings- en eindgesprek plaats in een kleine setting. De betrokkenheid van collega's die hier normaal gesproken bij aanwezig zijn werd desondanks zeker wel ervaren. In het eindgesprek werd benadrukt dat we erg trots mogen zijn op onze manier van werken. We kijken terug op een geslaagde en toch echt wel leuke audit. Eentje om te onthouden. We danken alle auditees en de auditoren voor hun flexibiliteit en inzet.

Hilde Peters
Hilde Peters

Kwaliteit en Veiligheid

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: