terug
Hoe kunnen we u helpen?

Hockeytraining geven na schouderoperatie

Dick Hubertus is 63 jaar en kon door zijn schouderklachten niet meer sporten. Ook in zijn werkzaamheden als leraar werd hij gehinderd. Na een revalidatieperiode van een aantal maanden kan hij alles weer.

Wat waren uw klachten?

Door pijn in mijn schouder moest ik noodgedwongen stoppen als keeperstrainer bij hockeyclub MHC in Oss. Ook tennissen en golfen ging niet meer. Elke slag deed pijn. Daarnaast sta ik als leraar voor de klas, op het bord schrijven ging zeer moeizaam. Door de pijn werd ik zelfs twee a drie keer per nacht wakker.

Waar kent u ViaSana van?

Mijn fysiotherapeut stuurde mij naar een ziekenhuis in de regio. Daar konden ze echter niks vinden, ik kreeg wat pijnstillers en daar moest ik het mee doen. Ik liet het er niet bijzitten en ging naar ViaSana. Ik ken een aantal mensen die daar goed geholpen zijn. De specialist liet bij mij een mri maken met contrastvloeistof, hierop was te zien dat ik een scheurtje in één van mijn pezen had. Bij de operatie werd de pees gehecht en een deel van het schouderdak weggefreest. De pees heeft hierdoor meer ruimte waardoor de kans op een nieuwe scheuring een stuk kleiner is.

Hoe verliep de revalidatie?

De specialist vertelde mij dat de revalidatie zeer belangrijk is bij dit soort operaties. Ik ging daarom ruim een half jaar 2x per week naar een gespecialiseerde fysiotherapeut om de nodige oefeningen te doen. Daarnaast kreeg ik ook oefeningen die ik thuis moest uitvoeren. Dit heb ik ook dagelijks gedaan.

Hoe gaat het nu met u?

Het was een lange revalidatieperiode maar nu na 9 maanden kan ik alles weer. Tennissen, golfen, de keeperstraining geven en op het schoolbord mijn uitleg geven gaat allemaal pijnloos. Zelfs de slapeloze nachten zijn verleden tijd. Met het pensioen in het vooruitzicht is dat een prettige gedachte.

Ervaringen van patiënten

Demi  Corstjens

Demi Corstjens
Schouderpijn

Linda  Ouweneel

Linda Ouweneel
Schouderpijn

Rob  Vergouwe

Rob Vergouwe
Schouderpijn

Patrick  van den Berg

Patrick van den Berg
AC luxatie

Remo  Speijers

Remo Speijers
Schouder uit de kom

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: