terug
Hoe kunnen we u helpen?

Ultieme doel: pijnvrij mountainbiken, fitnessen en hardlopen

Logistiek en management student ‘Jaron Brouwers’ heeft in de loop der jaren steeds meer en vaker last van zijn knie gekregen. Op een eerdere MRI-scan werd de schade aan zijn knie al aangeduid. Echter bleek deze schade minimaal. Vaak verdwenen de klachten na een lange periode van rust. Na een voetbaltraining zat er veel vocht in zijn knie en kreeg Jaron steeds meer moeite met lopen. Deze klachten bleven een lange tijd aanhouden. Als gevolg van deze klachten liet Jaron een MRI-scan maken bij ViaSana. Het resultaat van zijn eerdere klachten, een ‘hap’ uit het kraakbeen in zijn knie, zorgde ervoor dat Jaron op 5 februari 2021 is behandeld in ViaSana.

JaronBrouwers

Keuze voor ViaSana

Bij de huisarts heb ik een doorverwijzing aangevraagd naar ViaSana. Allereerst vanwege positieve verhalen van een vriend van mij over ViaSana. Hij is vorig jaar op efficiënte wijze aan zijn klachten behandeld. Een andere reden voor mijn keuze voor ViaSana waren de korte wachttijden.

Sportieve en dagelijkse activiteiten

Ik heb jarenlang gevoetbald. Op een gegeven moment kreeg ik vocht in mijn knie en steeds meer moeite met lopen. Hierdoor bleek voetballen voor onbepaalde tijd niet mogelijk. Daarnaast had ik veel pijn met het buigen en strekken van mijn knie. Gelukkig had ik weinig pijn met slapen en kon ik zonder moeite fietsen. Hierdoor kon ik beweging blijven. Om mijn klachten te verminderen heb ik veel rust genomen.

Behandeling en revalidatie

In overleg met de anesthesist heb ik gekozen voor een roesje. Vanwege het roesje heb ik de behandeling niet volledig bij bewustzijn meegekregen. Na de operatie van één uur ben ik naar de verkoeverkamer gebracht. Uiteindelijk heb ik één nacht in de kliniek overnacht. De behandeling is goed en efficiënt verlopen. Ook het revalidatieproces verloopt bijzonder voorspoedig. Ik heb sinds de behandeling eigenlijk geen moment pijn of last gehad. Toch heb ik de eerste zes weken veel met krukken gelopen en ben ik weinig buiten geweest. Om ook in het begin van het revalidatieproces ‘genoeg’ frisse lucht te krijgen, hebben mijn ouders mij naar buiten begeleid in een rolstoel.

Ervaringen met ViaSana

Na de behandeling, ben ik vrij snel gebeld om te vragen hoe het met mij ging en of de medicatie aansloeg. Daarnaast ben ik een aantal keren op controle geweest waardoor ik regelmatig de bevestiging kreeg dat het goed met mij ging. Dit heb ik als prettig ervaren. Daarnaast ben ik zeer te spreken over de prettige en ontspannen sfeer die je gelijk bij aankomst in ViaSana ervaart. Negatieve ervaringen met ViaSana weet ik niet te benoemen. Toch heb ik een klein aandachtspunt gericht op de patiëntvoorlichting. Zo heb ik naast revalidatie-protocollen, weinig informatie over een Microfractuur tot mijn beschikking gekregen. Naar mijn mening kan de voorlichting over deze behandeling uitgebreider.

Sportieve doelen

Helaas heb ik te horen gekregen dat mijn rentree in de voetbalwereld er niet in zit. Door opnieuw te gaan voetballen, wordt he risico op een kunstknie te groot. Mochten mijn vrienden ooit een spelers tekort hebben, wil ik best een paar minuutjes invallen. Hele wedstrijden of trainingen zit er niet meer in. Ik heb geen specifiek sportdoel. Toch hoop ik in de toekomst pijnvrij te kunnen mountainbiken, hardlopen of fitnessen zonder competitief verband.

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: