terug
Hoe kunnen we u helpen?

dr. Martijn Brinkman

Martijn Brinkman, geboren in 1975, is orthopedisch chirurg en heeft zijn opleiding geneeskunde gevolgd aan de universiteit van Utrecht. Zijn specialisatie tot orthopedisch chirurg heeft hij doorlopen in Nijmegen en Arnhem. Na zijn opleiding heeft hij een fellowship in Australië gedaan waarbij hij zich verder heeft gespecialiseerd in knie- en heupprothesiologie. Zijn eerste jaren als orthopeed heeft hij gewerkt in de Maartenskliniek in Woerden waar hij zich volledig is gaan focussen op de knie met als specifiek aandachtsgebied de vervanging (revisie) van de niet goed functionerende knie. Hij heeft hier ook een blog over geschreven. Deze blog is te vinden via de volgende link: Knieprothese vervangen?


Revisie operaties

Revisies zijn technisch uitdagende operaties, waarbij de oude prothese eerst wordt verwijderd. Het is de kunst om daarna op het overgebleven fundament, binnen de spanning van de eigen nog aanwezige kniebanden, de nieuwe prothese zo goed mogelijk op te bouwen en te plaatsen. Mensen met een niet functionerende knieprothese zijn vaak zeer ontevreden, het is voor Brinkman een enorme uitdaging deze groep mensen zo goed mogelijk te helpen.

Promotie onderzoek

Behalve revisie operaties worden door Brinkman ook arthroscopische meniscus- en kraakbeen-operaties, reconstructies van gescheurde voorste kruisbanden en osteotomiën (standverandering van een O- of X-been) uitgevoerd. Op dit laatste onderwerp, osteotomiën, is hij gepromoveerd. In zijn proefschrift 'the stability and new surgerical concepts of osteotomies around the knee' onderzocht hij welke osteotomie techniek voor de meeste stabiliteit in de knie zorgde.

Hij heeft samen met zijn partner drie kinderen. Hij houdt van hardlopen en zou graag meer willen golfen en basketballen. Regelmatig bezoekt hij internationale cursussen en congressen.

Overige informatie:

BIG-nummer: 69053671201
AGB-nummer: 03005955


Ervaringen van patiënten met dr. Martijn Brinkman

Echtpaar Özkara

Echtpaar Özkara
Knieprothese

Jaron  Brouwers

Jaron Brouwers

Goede verhalen gehoord en wilt u ook worden geholpen door dr. Martijn Brinkman?

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: