terug
Hoe kunnen we u helpen?

Sam Hoksbergen

​In het Canadese gebergte komt Sam Hoksbergen (22) weer slalommend met hoge vaart van de skipiste gesjeesd. De slalom vereist grote technische skivaardigheid, een goed ontwikkeld reactievermogen en natuurlijk een gezond stel benen. Met name dat laatste was voor Hoksbergen niet vanzelfsprekend. Na verschillende blessures en operaties is hij weer in staat de ‘top’ te bereiken.

“Mijn ski-carrière werd geteisterd door blessures. Op mijn elfde liep ik mijn eerste ernstige blessure op. Maar gelukkig kon ik daarna jarenlang op kader niveau blijven skiën. Eigenlijk ging het goed tot ik mijn kruisband afscheurde tijdens een wedstrijd in Italië. Er volgde een kruisband- en posterolaterale hoek reconstructie. Het jaar daarna scheurde ik mijn meniscus, maar na de operatie bleef ik klachten houden. Een rotatie van mijn tibiaplateau zorgde ervoor dat mijn knie vaak ‘klikte’, dit gaf het gevoel alsof mijn knie uit de kom was. De dokter die de twee operaties uitgevoerd had, verwees mij door naar dr. Van Heerwaarden. Hij stelde een beenstandcorrectie voor omdat ik door een X-stand de buitenkant van mijn knie overbelastte.”

“Toen ben ik bij ViaSana een laatste operatietraject ingegaan en gelukkig met succes! Sinds de correctie is mijn been recht en heb ik geen pijn meer aan de buitenkant van mijn knie. Ik woon nu in Canada om mijn sport en opleiding uit te voeren. Ik kan hier goed trainen en aan internationale skiwedstrijden meedoen, daarnaast volg ik een goede opleiding op de McGill University in Montreal. Op dit moment heb ik op sportgebied de Winter World Universiade 2021 in Zwitserland als doel. Op de winterspelen na is dit met duizenden student-atleten de grootste multisportcompetitie voor wintersporters. Ik wil mijn universiteit zo goed mogelijk vertegenwoordigen en natuurlijk mezelf blijven verbeteren als atleet.”

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: