terug
Hoe kunnen we u helpen?

Tonny Janssen

Tonny Jansen is 65 jaar en heeft in 2010 twee kijkoperaties aan zijn schouder gehad. Na een intensieve revalidatieperiode kan hij alles weer. Ook het biljarten heeft hij weer op kunnen pakken. "Nu biljart ik voorlopig één keer per week, maar ik hoop zeker weer terug te komen als hoofdklasse driebander."

TonnyJanssen

Waarom werd u geopereerd?

Omdat mijn linkerschouder twee keer een arthrodese heeft gehad, moest ik alles met mijn rechterarm en schouder doen. Daardoor ontstonden peesrupturen en dat werd steeds erger. Jammer genoeg heb ik zéker een jaar doorgelopen voordat ik naar ViaSana ben gegaan. Op een gegeven moment was de pijn echt niet meer te "harden".

Hoe bent u uiteindelijk bij ViaSana terecht gekomen?

Ik wist dat orthopedisch chirurg Harm Sala bij ViaSana werkzaam was. Hij heeft jaren geleden ook mijn vorige zeven operaties gedaan in een ander ziekenhuis. Dit waren allemaal schouderoperaties. In vijf jaar tijd ben ik toen, mede door andere ingrepen, 11 keer geopereerd. Omdat Harm Sala zich tegenwoordig heeft toegelegd op knie en enkel operaties, ben ik deze keer geopereerd door schouderspecialist Jan Bos. Ook door Jan Bos ben ik naar uiterste tevredenheid behandeld.

Hoe heeft u het verblijf in de kliniek ervaren?

De spreekuren verliepen goed, er is onder andere een MRI-scan gemaakt. Al moet ik wel zeggen dat bij mij het spreekuur een aantal keer behoorlijk uitliep. Na de operatie moest ik nog één nacht in de kliniek blijven. Van de operatie zelf heb ik niets meegekregen, maar vlak daarna ben ik nog nooit zo beroerd geweest. Gelukkig heb ik het verdere verblijf als uitstekend ervaren. Er was zeer kundig personeel, waarvoor niets teveel was.

Hoe verliep uw revalidatie?

Je moet hard werken om weer op je oude niveau te komen. Aan de revalidatie kun je zelf veel doen, maar ook de fysiotherapeut heeft mij zeer goed geholpen. Alles bij elkaar heeft het een half jaar geduurd voordat ik alles weer kon.

Hoe is het nu met u?

Ik kan mijn arm naar boven en achter mijn lichaam draaien zonder pijn. Zo kan ik weer volop fietsen en mijn kleinzoon optillen. Zelfs mijn biljarten heb ik kunnen hervatten (zie foto). Nu biljart ik voorlopig één keer per week, maar ik hoop zeker weer terug te komen als hoofdklasse driebander.

Ervaringen van patiënten

Jay  Plamont

Jay Plamont
Kijkoperatie schouder

Tonny  Janssen

Tonny Janssen
Kijkoperatie schouder

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: