terug
Hoe kunnen we u helpen?

Op zaterdagochtend 2 februari staat de scholingsdag “Veilig communiceren met computers en collega's” gepland. De scholingsdag vindt plaats bij City Resort Mill. Omdat wij verwachten dat iedereen aanwezig is zorgen we dat er om 8 uur een lekker ontbijt klaar staat.

Presentatie Kris van Riet

De eerste presentatie start om 8.45u en wordt gegeven door Kris van Riet. Hij werkt bij Verweijen ICT in de functie ‘Quality & Office 365 Specialist’, waarbij hij ook in gaat op informatiebeveiliging en privacy-aspecten in de ICT. In deze functie voert hij een omvangrijk project uit om ViaSana NEN7510 compliant te maken. Wellicht heb je hem al ooit zien lopen in de kliniek; op basis van observaties en beleid maakt hij een advies en gaat hij er voor zorgen dat patiëntgegevens, personeelsdossiers en andere gevoelige informatie volgens internationale standaarden worden behandeld.

Zijn presentatie

De digitale transitie overal ter wereld verloopt met een enorme vaart, waarbij informatiebeveiliging een steeds belangrijker aspect is. ViaSana werkt met zeer privacygevoelige informatie, en dat vraagt om groot bewustzijn over de omgang met gegevens. Een interessante presentatie over de gevaren, kansen en tips met betrekking tot informatiebeveiliging; belangrijk voor jou als medewerker en voor onze patiënten.

Presentatie Marck Haerkens

Na de koffiepauze start om 10.45u de presentatie van Marck Haerkens. Hij heeft een uitzonderlijke loopbaan: chirurg, vliegerarts (ook op de vliegbasis Volkel) en vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht. Hij is ervan overtuigd dat de zorg veel kan leren van de luchtvaart en zet zich hiervoor in met zijn organisatie ‘Wings of Care’. Ook bij ViaSana.

Zijn presentatie

Hij vertelt dan over de vele overeenkomsten tussen het werk in een kliniek en een cockpit van een F-16 of een Apache-helikopter. Het zijn hoogrisicoprocessen, waar fouten grote gevolgen kunnen hebben en de medewerkers onder druk moeten presteren. In beide werelden werken hooggemotiveerde, doortastende professionals met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Deze eigenschappen, noodzakelijk om in de belastende werkomgeving te functioneren, kunnen in teamverband onder ongunstige omstandigheden echter nadelig uitpakken.

Aanmeldformulier

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: