terug
Hoe kunnen we u helpen?

drs. Miranda Diks

Miranda Diks rondde in 2003 haar orthopedie opleiding af in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Daarna is ze gaan werken in de regio Rotterdam waar ze vijf jaar de algemene orthopedie in het IJssellandziekenhuis deed. In 2008 is ze begonnen in de Sint Maartenskliniek Woerden met als aandachtsgebied de heup en voet- en enkelchirurgie. Sinds 2017 werkt Diks in Kliniek ViaSana.

Primaire Heupprothese en revisieoperatie van de heupprothese

Miranda Diks heeft uitgebreide ervaring in de totale heupprothese operatie en de revisie operatie van een niet functionerende totale heup prothese. “Mijn eerste liefde binnen de orthopedie is de heup. Een totale heupprothese is een van de meest succesvolste en dankbaarste operaties binnen de geneeskunde en dat zie je op je spreekuur ook terug. Je kunt zoveel voor mensen doen en dat is geweldig. Ook als een totale heup een bepaalde periode goed heeft gefunctioneerd, kunnen er na een (lange) tijd soms toch opnieuw klachten ontstaan. Dit kan veroorzaakt worden bijvoorbeeld door slijtage van het kunststof. Vroegtijdige behandeling hiervan kan zinvol zijn."

Voet- en enkelspreekuur

Diks maakt onder andere deel uit van het multidisciplinaire team dat werkt op het voet- enkelspreekuur. Dit team bestaat naast orthopedisch chirurgen ook uit een orthopedieconsulent, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker. Jaarlijks voert ViaSana ongeveer 300 voet- enkeloperaties uit, maar ook voor patiënten waarbij de operatie niet de beste oplossing is, heeft ViaSana mogelijkheden. Zo kunnen afdrukken voor aangepast schoeisel meestal direct tijdens de afspraak gemaakt worden. Een op maat gemaakte steunzool of een afwikkelbalk voor de eigen schoenen kunnen voldoende zijn om kleine afwijkingen te verhelpen. Bij ernstigere aandoeningen, zoals beenlengteverschil of klachten aan de middenvoetsbeentjes, kunnen patiënten geholpen worden met aangepaste schoenen.

Overig

AGB code: 03005649
BIG nummer: 59045761501


Goede verhalen gehoord en wilt u ook worden geholpen door drs. Miranda Diks?

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: