terug
Hoe kunnen we u helpen?

Ervaringen van stagiaires

vrijdag 23 november 2018

Ervaringen van stagiaires

Maud – master stage Biomedische Wetenschappen

Begin 2018 startte mijn stage voor de master opleiding biomedische wetenschappen aan de Radboud Universiteit hier bij ViaSana. Omdat ik uit de buurt kom, had ik al veel goede verhalen gehoord over de kliniek, maar ik was er nog nooit binnen geweest. Daarom was ik blij verrast toen ik te horen kreeg dat ik mijn stage bij ViaSana mocht gaan lopen. Na 7 maanden stage kan ik bevestigen dat de verhalen waar zijn! ViaSana kenmerkt zich door een huiselijke sfeer, gezellige enthousiaste collega’s en misschien wel het belangrijkste van alles: hoge kwaliteit van zorg!

Ik kan terugkijken op een hele leuke en leerzame periode, waarin ik onderzoek heb gedaan naar het effect van de PijnCoach (e-Health) op het beter beheersbaar maken van pijn en bereiken van een optimaal medicatiegebruik. Ik heb in deze periode het gevoel gehad dat ik écht onderdeel uitmaakte van het team en heb me dan ook nooit een stagiair gevoeld. Daarnaast vond ik het erg fijn dat de lijnen kort zijn tussen verschillende afdelingen in de kliniek. Hierdoor kon ik altijd met specifieke vragen terecht bij medewerkers op alle afdelingen. 

Ik zou graag iedereen willen bedanken die mij tijdens mijn stage heeft geholpen met het beantwoorden van vragen, geven van klinische input en tips voor verbetering. Zonder het enthousiasme en de openheid van de medewerkers van ViaSana was het vast niet zo’n succes geworden!

Daisy – werkervaringsplek Bewegingswetenschapper

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht, waar ik succesvol de Master Human Movement Sciences heb afgerond. Het was voor mij al snel duidelijk dat ik graag onderzoek wilde blijven doen. Om meer werkervaring op te doen, ben ik in juni 2017 gestart met een werkervaringsplek binnen Kliniek ViaSana. Hier ondersteun ik het wetenschappelijk onderzoek en houd ik mij voornamelijk bezig met een kwaliteitsonderzoek naar leefregel voor patiënten met een nieuwe heup.

Wat mij eigenlijk meteen opviel, is de prettige sfeer binnen de kliniek, waarin ik mijzelf dan ook al snel welkom en thuis voelde. Het personeel is enthousiast en wil overal waar mogelijk en nodig helpen. Dit enthousiasme is niet alleen te vinden binnen de afdeling waar ik werk, maar binnen de gehele kliniek. Ik werk dan ook dagelijks met veel plezier hier.

Mijn doel voor de werkervaringsplek was het opdoen van werkervaring. Daarnaast wilde ik ook graag mijn netwerk uitbreiden. Al tijdens de eerste gesprekken werd ook vanuit Kliniek ViaSana aangegeven, dat zij graag hun uiterste best wilde doen om mijn doel zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken. Binnen de kliniek wordt dan ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan, ondersteunt door de specialisten en de afdeling Kwaliteit&Veiligheid. De mate waarin ik hierbij betrokken wordt geeft mij het gevoel dat ik niet als ‘stagiair’ wordt gezien, maar als volwaardige werknemer. Dat is iets wat ik enorm waardeer.

In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan met het analyseren van de data, het schrijven van een artikel en een groot aantal andere dingen die voorbij komen wanneer een studie op wordt gezet en onderzoek wordt gedaan. 

Wilma - post-master stage Klinische Informatica

In het najaar van 2016 heb ik een leuke stage mogen doen bij Kliniek ViaSana. Voor mijn start in Mill heb ik (uiteraard) ViaSana gegoogled. Wat mij opviel was de hoge waardering van patiënten, zowel via de PREMs als ZorgkaartNederland. Mijn eerste reactie was dat dit niet waar kon zijn en er vast selectief patiënten werden uitgenodigd voor deelname aan deze onderzoeken. Tijdens mijn stage heb ik gezien dat deze positieve patiëntervaringen een goede weergave zijn van alle patiënten. Dit is iets waar ViaSana heel trots op mag zijn!

Ondanks dat het maar een korte periode was, heb ik veel gezien en geleerd de afgelopen maanden. Ik wil alle collega’s in ViaSana bedanken dat ik overal mijn vragen kon stellen en de openheid en toewijding waarmee jullie over je werk en de organisatie spreken.

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: