terug
Hoe kunnen we u helpen?

Petros Diagos behaalt registratie tot anesthesioloog-pijnspecialist

maandag 27 januari 2020

Petros Diagos behaalt registratie tot anesthesioloog-pijnspecialist

Petros Diagos heeft zijn registratie tot anesthesioloog-pijnspecialist behaald. “Na mijn opleiding tot anesthesioloog ben ik eigenlijk direct begonnen met werken. Als algemeen anesthesioloog zorg ik ervoor dat tijdens en na de operatie de patiënt niets voelt, dat doen we met narcose en plaatselijke verdovingen." De anesthesioloog-pijnspecialist heeft zich hiernaast ook gespecialiseerd in behandeling van patiënten met pijn. "Bij ViaSana kan ik deze twee rollen samen met mijn collega’s Amar Sheombar en Huub Jessen afwisselen.”

Supervisors

"Je kunt pijnspecialist worden door tijdens de opleiding tot anesthesioloog een verdiepingsstage pijngeneeskunde te doen. Ik wilde pas later pijnspecialist worden, dat kwam met name omdat de manier van werken bij ViaSana mij erg aanspeekt. Ik zag hoe Huub Jessen en Amar Sheombar samen met een multidisciplinair team veel patiënten met goed resultaat behandelde. Als zij-instromer heb ik me samen met hen kunnen bekwamen. Zo kon ik zelfstandig patiënten behandelen en mijn portfolio opbouwen. Om de registratie te volbrengen heb ik onlangs het opleidingsplan en een overzicht van de gevolgde scholingen ingediend bij de registratiecommissie van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie.”

De pijnpoli

De pijnpoli van ViaSana is een officieel geregistreerde pijnkliniek (NVA, type B). “Als anesthesioloog-pijnspecialist beoordelen we pijnklachten en doen we een behandelingsvoorstel. Dit kan bestaan uit adviezen, niet-invasieve behandelingen (medicijnen, pijnpleisters, TENS, fysiotherapie, etc.) en ook invasieve behandelingen. Naast behandeling van zenuwen waarbij de pijngeleiding wordt uitgeschakeld of verminderd, behoren ook gewrichtsbehandelingen en een ruggenprik tot de invasieve pijnbehandeling. Met behulp van röntgendoorlichting wordt de exacte locatie van de pijnbehandeling bepaald en behandeld. Veel patiënten worden doorgestuurd vanuit orthopedisch chirurgen en huisartsen. De patiënten hebben bijvoorbeeld rugpijn met uitstraling naar de benen of nekpijn met uitstraling naar de armen. Zij kunnen terecht bij mij en mijn collega's.”

Mike Gabriël
Mike Gabriël

Marketing manager

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: