terug
Hoe kunnen we u helpen?

Nu revalideren, straks werken

Ik had pijn aan de linkerkant van de rug en uitstraling naar het been. Ook mijn bil deed pijn waardoor ik ontzettend slecht liep. Als ik stil lag had ik ’s nachts veel pijn, waardoor ik soms midden in de nacht gewoon naar buiten ging om rondjes te lopen. Soms was de pijnsteek zo erg dat ik alle kracht in mijn been verloor en ik bijna omviel. Zitten ging niet, autorijden ging niet, voetballen niet, hardlopen niet en zelfs werken ging niet meer. Al met al zit ik nu al 8 maanden thuis. Ik heb fysiek zwaar werk in een magazijn, daar sjouwen we zware producten van 20 tot soms wel 60 kilo. Bij het tillen van één van die producten ging het verkeerd. Spit heb ik eerder ook wel eens gehad maar ik voelde direct dat dit anders was.

Om deze redenen koos Erwin voor ViaSana
Korte wachttijden
Advies van anderen
Hoge patiënttevredenheid
Wetenschappelijk onderzoek
Gratis app
ErwinHokke

Elders lange wachttijd
Bij een hernia moet je tegenwoordig eerst een aantal weken afwachten omdat veel hernia’s vanzelf weer overgaan. Maar dat was bij mij dus niet het geval. Ik kwam toen in een ziekenhuis terecht maar omdat ik daar lang moest wachten voordat ik geopereerd kon worden, heb ik uiteindelijk voor ViaSana gekozen. Ik kende ViaSana al omdat mijn broer en een kennis hier ook geopereerd zijn, dus ik wist dat het hier goed zat. 

Opereren of injectie met fysiotherapie
Dr. Rooker vertelde over de PLUS study waar ik aan mee kon doen. Dat is een wetenschappelijke studie die onderzoekt welke behandeling het beste resultaat geeft bij een hernia: of een operatie of een injectie met speciale fysiotherapie. In eerste instantie wilde ik niet mee doen aan de studie maar toen het me goed werd uitgelegd zag ik alleen maar voordelen. Ik was er zelfs enthousiast over geworden omdat je met deze studie een jaar gevolgd wordt. En als de injectie niet helpt dan wordt je na een aantal weken toch alsnog geopereerd. Daarbij vond ik het ook een mooi dat ik mezelf zo nuttig kon maken voor de wetenschap en dat daar uiteindelijk andere patiënten ook weer meegeholpen worden. Maar goed toen het zover was, werd ik uiteindelijk toch direct ingeloot voor een operatie.

Weer aan de slag
Toen ik na de operatie wakker werd, was die verschrikkelijke rugpijn direct weg. Dat was wel een heel bijzonder en mooi moment kan je zeggen! Eigenlijk gaat het sinds die operatie fantastisch, mits ik de boel niet overbelast natuurlijk. Ik zit nu veel in de sportschool en dan wil ik soms nog wel eens teveel doen. Het is niet gek dat mijn lichaam na acht maanden niks doen soms even rust nodig heeft. Het is nu zes weken geleden dat ik geopereerd ben en dat ik nu al loop en fiets is echt extreem geweldig! Het is lekker om weer goed in mijn vel te zitten. Maar goed ik wil uiteindelijk gewoon weer werken, dat is wat ik het liefste wil. Mijn oude fysieke werkzaamheden zal ik waarschijnlijk niet meer kunnen. Maar er is genoeg ander werk te doen. Ik kan niet wachten om na de revalidatie weer aan de slag te gaan.

Ervaringen van patiënten

Paula  Scheffer

Paula Scheffer
Hernia operatie

Jorg  Remi

Jorg Remi
Hernia operatie

Tessa  Tiller

Tessa Tiller
Hernia operatie

Corné  van Overveld

Corné van Overveld
Hernia operatie

Chris  Berkelmans

Chris Berkelmans
Hernia operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: