terug
Hoe kunnen we u helpen?

Jorg Remi over zijn hernia-operatie

Jorg Remi is 20 jaar oud en heeft een hernia gehad. Hij moest stoppen met zijn grote passie als hondentrainer. Hij had zoveel pijn dat hij bijna niet meer kon lopen en zitten ging zelfs helemaal niet meer. Na een operatie en revalidatie van 8 maanden kan hij alles weer, zelfs het bijtpak van ruim 25 kilo kan hij weer moeiteloos aantrekken.

Om deze redenen koos Jorg voor ViaSana
Advies van anderen
Hoge patiënttevredenheid
Specialistisch chirurgen

Wat waren uw klachten?

Ik had veel pijn in mijn heup en dat merkte ik eigenlijk bij alles. Zelfs zitten kon ik op een gegeven niet meer. Lopen ging ook moeilijk en ik had een stekende pijn in mijn heup. Eerst dacht ik dat het een blessure was. Toen ben ik naar een ander ziekenhuis gegaan, maar daar kregen ze niet gevonden wat ik had. Van andere mensen hoorde ik dat ViaSana een goede kliniek is. Toen ik daar kwam hebben ze eigenlijk direct een mri-scan gemaakt. Daar was direct op te zien dat ik een hernia had.

Waar kent u ViaSana van?

De dokter wilde het eerst zonder operatie proberen op te lossen. Zo kreeg ik een pijnblokkade middels een spuit in mijn rug. Dat hebben ze twee keer gedaan maar het werkte niet. Ik bleef pijn houden en een operatie was eigenlijk de enige optie. Ik werd de operatiekamer ingereden en sindsdien ben ik alles kwijt. Toen ik weer wakker werd had ik nergens last van. De pijn was ook direct weg. De arts kwam langs en vertelde dat de operatie goed was gegaan en dat hij goede hoop had dat het allemaal goed zou komen.

Hoe verliep de revalidatie?

Na de operatie moest ik rustig aan doen. Ik heb thuis zes weken op bed gelegen voordat ik weer naar school mocht. In die periode mocht ik ook maar een paar minuten per uur zitten. De rest van de dag moest ik liggen. In een periode van acht maanden heb ik alles weer opgebouwd. Van kleine stapjes zetten en weer kijken bij het trainen van de honden. Tot het aantrekken van het bijtpak en er weer in kunnen rennen.

Wat is het nu met u?

Ik ben zo blij met alles wat ik nu weer kan. Het trainen van politiehonden is prachtig. Een puppy doorloopt bij ons veel fases voordat ze uiteindelijk politiehond worden. Dat duurt zo’n 2,5 tot 3 jaar. Bij de politie in Nederland worden ze meestal ingezet als surveillancehonden, maar onze honden gaan de hele wereld over. Ze worden dan ook als speurhonden, drugshonden en explosieve honden ingezet. Het is mooi om te zien hoe blij de honden zijn als we weer de oefeningen met ze gaan doen. Vooral de oefeningen met dat bijtpak vinden ze prachtig.  Dat ik dat zware pak van 25-30 kilo weer nu weer aan kan is ontzettend bijzonder voor mij.

Ervaringen van patiënten

Erwin  Hokke

Erwin Hokke
Hernia operatie

Joop  de Bie

Joop de Bie
Pijnpoli

Paula  Scheffer

Paula Scheffer
Hernia operatie

Loes  Verhoeven

Loes Verhoeven
Hernia operatie

Tessa  Tiller

Tessa Tiller
Hernia operatie

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: