terug
Hoe kunnen we u helpen?

Johan Scheepens

Johan Scheepens is 47 jaar en had last van zijn voeten. De steunzolen die hij gebruikte hielpen niet langer en daarom ging hij op zoek naar een andere oplossing.

JohanScheepens

Wat waren uw klachten?

Mijn hallux (grote teen), was stijf en stond scheef. Dit vormde in eerste instantie geen probleem. Ik had namelijk steunzolen, waardoor ik nergens last van had en alles normaal kon doen. Dit bleek helaas een tijdelijke oplossing. Hoe meer ik bewoog met sporten, des te erger de pijn werd. Dit was vooral het geval met voetballen. Maar naast voetbal, werd ook het uitvoeren van mijn grote hobby steeds vervelender. Ik fok schapen en runderen (Blonde d'Aquitaine), waarvoor ik veel met de hond in de wei loop.

Hoe bent u bij ViaSana terecht gekomen?

Met mijn klachten ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Hier werd ik niet naar tevredenheid geholpen, waardoor ik terug naar de huisarts ben gegaan. De huisarts noemde drie zorginstellingen in de regio die mij mogelijk verder konden helpen. Ook ViaSana stond in dit lijstje. Op internet ben ik de drie instellingen gaan vergelijken, waarna mijn keuze uiteindelijk voor ViaSana viel.

Hoe verliep de operatie?

Na een gesprek bij ViaSana bleek dat beide voeten geopereerd moesten worden, helaas kon dit niet gelijktijdig. De ene voet moest eerst volledig hersteld zijn, voordat ik me kon laten behandelen aan mijn andere voet. Bij de eerste operatie heb ik een Hallux Rigidus operatie ondergaan. Toen ik hiervan was hersteld, kon mijn andere voet geopereerd worden. Tijdens deze operatie is een Hallux Rigidus in combinatie met een Hallux Valgus operatie uitgevoerd. De voorbereidingen van beide operaties verliepen prima. Samen met de anesthesist heb ik ervoor gekozen om een roesje te nemen, zodat ik niets van de operatie meekreeg. Eenmaal na de operatie mocht ik enkele uren later al naar huis.

Hoe verloopt de revalidatie?

Beide operaties zijn gelukkig goed verlopen. Opvallend was dat de revalidatie na de tweede operatie pijnlijker was dan bij de eerste operatie. Ik had de eerste twee dagen veel pijn, maar dankzij extra pijnstillers ging het gelukkig beter. De operatie is nu vier weken geleden en alle pijn is verdwenen. Met de nodige oefeningen hoop ik over een aantal weken weer te kunnen sporten en natuurlijk weer de wei in te kunnen om mijn schapen en runderen te verzorgen!

Ervaringen van patiënten

Aimee  Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Christine  van de Bilt

Christine van de Bilt
Hallux valgus

Anita  van de Ven

Anita van de Ven
Hallux valgus

Clemens  van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Guus  Korsten

Guus Korsten
Basisosteotomie / TMT-1 arthrodese

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: