terug
Hoe kunnen we u helpen?

Tussen twee operaties trouwen en op huwelijksreis

Aan beide voeten had ik een hallux valgus. Dat is een standafwijking van de grote teen. Bij mij begon de scheefstand al op twaalfjarige leeftijd. Gedurende de jaren is de grote teen steeds schever gaan staan en dat zorgde voor meer klachten. Als gymdocent en volleybalster kreeg ik er steeds meer last van. Maar ook autorijden werd lastig met het intrappen van de koppeling, het gaspedaal en de rem. Daarnaast had ik kleinere ongemakken zoals het niet prettig zitten van wielrenschoenen, skischoenen en skeelers.

Om deze redenen koos Aimee voor ViaSana
Korte wachttijden
Advies van anderen
AimeeKuijpers

Revalideren en voorbereiden 

Mijn inmiddels versgebakken schoonzusje raadde me aan om naar ViaSana te gaan. Ik wilde namelijk snel geopereerd worden omdat mijn bruiloft en huwelijksreis er aan zaten te komen. Drie maanden na de eerste afspraak in ViaSana zou ik al het ja-woord gaan geven. Tijdens de eerste afspraak vertelde de dokter dat drie maanden ook ongeveer de revalidatieperiode zou zijn. Ik had ontzettend veel geluk dat de wachttijd toevallig in die periode kort was. Enkele dagen na de eerste afspraak kon de rechtervoet al geopereerd worden. Fijn dat ViaSana zo mee heeft gedacht.

Trouwen 

De operatie en de revalidatie verliepen goed. Ik moest zes weken met een speciale schoen lopen en daarna weer rustig mijn dagelijkse activiteiten opbouwen. De bruiloft kon gewoon doorgaan zonder dat ik daar al te veel hinder van had. Dan moet ik wel zeggen dat ik nooit op hakken loop, dat wilde ik zelfs niet tijdens de bruiloft. Dat was mijn geluk want die had ik nog niet aangekund denk ik. Ik heb veel op blote voeten gelopen zoals je ziet op de foto. Onze bruiloft was geen traditionele bruiloft. We hebben in een mooi bos een oude villa gehuurd en daar een heel weekend gefeest. Het was een relaxt weekend waarbij we allerlei actieve spellen hebben gedaan waaronder volleybal, badminton, escaperoom, etc. Ik heb alles mee kunnen doen, het was een prachtig weekend. Mijn voet is wel even erg dik geweest, maar dat is natuurlijk niet gek als je zo snel al zoveel vraagt van je voeten.

Huwelijksreis

Na de bruiloft kreeg mijn voet nog steeds geen rust. We zijn namelijk direct vijf weken op huwelijksreis gegaan naar Australië. Volgens voorschrift zou ik alles weer mogen doen, dus dat heb ik ook gedaan. We hebben gehiked, gezwommen, gewandeld, gekanood, gesnorkeld en gezeild. Het ging eigenlijk allemaal wel goed. Daarom kon de operatie aan mijn andere voet gelijk plaatsvinden toen ik terugkwam van vakantie. Het herstel van die operatie verliep ook goed. Nu zit mijn linkervoet ook in zo’n speciale schoen zoals mijn rechtervoet ook zes weken zat. Maar die mag binnenkort ook weer af. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook met mijn linkervoet goed komt.


Foto uit Australië, linkervoet nog niet geopereerd, rechtervoet wel.

Ervaringen van patiënten

Aimee  Kuijpers

Aimee Kuijpers
Hallux valgus

Guus  Korsten

Guus Korsten
Basisosteotomie / TMT-1 arthrodese

Clemens  van Alst

Clemens van Alst
Hallux valgus

Johan  Scheepens

Johan Scheepens
Hallux valgus

Anita  van de Ven

Anita van de Ven
Hallux valgus

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: