terug
Hoe kunnen we u helpen?

Patiënt uit Ierland reist naar ViaSana voor alternatief knieprothese

John Kelly uit Ierland is met zijn 48 jaar nog relatief jong, maar heeft al een versleten rechterknie. Hij reisde naar Nederland om een osteotomie-operatie te ondergaan. Een operatie die in Ierland nog relatief onbekend is. De operatie biedt sommige patiënten een beter resultaat dan plaatsing van een knieprothese.

Om deze redenen koos John voor ViaSana
Fijne omgeving
Specialistisch chirurgen
JohnKelly

Elf jaar later geleden kreeg de heer Kelly problemen met zijn knie, hij besloot naar een gerespecteerde chirurg in Ierland te gaan: “Die zei dat hij een kijkoperatie zou doen om te zien wat er in de knie aan de hand was. Tijdens deze procedure verwijderde de chirurg het grootste deel van mijn meniscus.” Na deze operatie kreeg Kelly echter opnieuw klachten. De chirurg die hem geopereerd had, vertelde dat hij een knievervanging moest ondergaan. Kelly deed onderzoek naar de voor- en nadelen van een knieprothese en kwam er achter dat hij eigenlijk nog te jong was: “Met een knieprothese wordt mijn fysiek zware baan als stukadoor lastig uit te voeren. Ook het kitesurfen, wat mijn passie is, kan ik met een knieprothese niet doen. Voor mij was dit eigenlijk geen optie.”

Kelly besloot een brace aan te schaffen: “Dit hielp mij enorm, maar ondanks de brace kon ik nog maar twee dagen per week werken en kitesurfen ging alleen na het nemen van ontstekingsremmende medicijnen.”

Via internet stuitte Kelly op een artikel over kniedistractie van dr. R. van Heerwaarden: “Dit was tijdens de lockdown, dus ik probeerde contact met hem te krijgen via een Britse kliniek waar hij werkte. Via de secretaresse hoorde ik dat hij vanwege de lockdown voorlopig alleen telefonische consultaties kon doen. Na overleg kreeg ik zijn telefoonnummer. Ik belde hem en had eigenlijk verwacht dat hij mij niet te woord wilde staan. Maar tot mijn verbazing antwoordde Van Heerwaarden. Hij was erg aardig, niet gehaast en regelde later in de week een videogesprek. In Ierland zou een chirurg niet zo toegankelijk en behulpzaam zijn.”

Tijdens het videogesprek vroeg Kelly naar de mogelijkheden van een kniedistractie: “Maar de dokter merkte mijn kniebrace op en zei dat een osteotomie ook een optie was. Om hier zeker van te zijn adviseerde hij mij röntgenfoto's te laten maken en op te sturen naar hem. Nadat hij ze had bekeken, vertelde hij dat ik een uitstekende kandidaat was voor tibiakoposteotomie omdat ik een o-been had. Het kraakbeen aan de binnenkant van de knie was versleten, maar aan de buitenkant van de knie zat nog meer dan genoeg goed kraakbeen. De dokter dacht dat ik met deze operatie weer meer kon werken en blijven kitesufen. Dit was voor mij geweldig om te horen.”

Kelly vloog naar Nederland en reisde af naar ViaSana in Mill: “Na de operatie heb ik wel wat pijn gehad, maar met pijnstilling was het prima te doen. De fysiotherapeut kwam later, gaf oefeningen en liet mij wandelen.” Kelly vertelt dat hij na ontslag van de verpleegafdeling verbleef in het Fletcher Hotel naast ViaSana: “De dokter kwam regelmatig langs op de hotelkamer om te kijken hoe het ging. Hij instrueerde ook de fysiotherapeut.”

Inmiddels is Kelly terug in Ierland: “Het is nu 2,5 week na de operatie en de revalidatie verloopt voorspoedig. Ik kijk er naar uit om in de toekomst weer aan het werk te gaan en mijn hobby als kitesurfer voort te zetten. Ik ben dr. Van Heerwaarden ontzettend dankbaar. Zonder zijn kennis en aanmoediging had ik deze operatie niet ondergaan.”

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: