terug
Hoe kunnen we u helpen?

dr. Ronald van Heerwaarden

Ronald van Heerwaarden, geboren in 1965, is orthopedisch specialist en heeft zijn opleiding geneeskunde gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn specialisatie tot orthopedisch specialist heeft hij doorlopen in Alkmaar, Amsterdam (AMC) en Hilversum. Al tijdens zijn studie focuste hij zich op sportblessures en beenstandcorrecties (osteotomieën). Zijn eerste jaren als orthopeed heeft hij gewerkt in de Maartenskliniek in Nijmegen waar hij zich aanvankelijk als sportorthopeed en later als kniespecialist en osteotomiespecialist verder heeft ontwikkeld. Daarna is hij naar de Sint Maartenskliniek in Woerden gegaan waar hij zijn werkzaamheden ook een aantal jaren heeft gecombineerd met een medisch directeurschap.

Gewrichtsparende chirurgie

Inmiddels is Van Heerwaarden bekend als specialist op het vakgebied beenstandcorrecties en gewrichtsparende chirurgie. In Nederland is er nog steeds onvoldoende kennis en expertise over deze behandelmethodes, Van Heerwaarden heeft zich daarom ook na zijn studie hierin verder geschoold en gespecialiseerd. Op steeds jongere leeftijd krijgen mensen gewrichtsproblemen, daarnaast willen mensen met slijtage van de knie vaak langer actief leven zonder kunstgewrichten. Dankzij gewrichtsparende chirurgie kunnen deze mensen geholpen worden en kan vaak het plaatsen van een prothese worden uitgesteld.

Beenstandcorrecties

Van Heerwaarden is naast orthopedisch chirurg in ViaSana wereldwijd bekend als docent en innovator op het gebied van beenstandcorrecties. Beenstandafwijkingen kunnen aangeboren zijn of ontstaan tijdens de groei. Ook na fracturen en bij botziekten en ten gevolge van arthrose kan een afwijkende stand van het been ontstaan en klachten veroorzaken. Collega's uit eigen land en chirurgen van over de hele wereld, bezoeken in ViaSana zijn praktijk om te observeren en te leren over de nieuwste chirurgische technieken. Ook in het buitenland is hij werkzaam in dit superspecialisme. Daarnaast is hij auteur van meer dan 100 wetenschappelijke presentaties, peer-reviewed research papers en boeken.

Overige informatie:

BIG-nummer: 19043099801
AGB-nummer: 03005596

Expertise behandelingen van dr. Ronald van Heerwaarden

Ervaringen van patiënten met dr. Ronald van Heerwaarden

John  Kelly

John Kelly

Guido  Pieters

Guido Pieters

Eric  Knijff

Eric Knijff
Beenstand correctie

Rob  Mans

Rob Mans
O-benen

Goede verhalen gehoord en wilt u ook worden geholpen door dr. Ronald van Heerwaarden?

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: