terug
Hoe kunnen we u helpen?

Theo Aarts

Theo Aarts is 63 jaar en is na jaren van klachten eindelijk geholpen. Hoewel hij pas 4 weken geleden is geopereerd heeft hij alle vertrouwen dat hij straks de dingen kan doen die het leven zo waardevol maken.

TheoAarts

Wat waren uw klachten?

12 jaar geleden ben ik geopereerd aan een halswervelkanaalstenose waar ik rechts een beetje een klapvoet aan heb overgehouden. Hierdoor liep ik niet al te soepel meer. In de loop der jaren werd dat steeds erger. Iedereen dacht dat het nog een overblijfsel was van die nekoperatie. Mijn fysiotherapeut waar ik al jaren onder behandeling was, adviseerde mij begin 2013 om toch nog eens foto's te laten maken van de heup omdat hij dacht dat de klachten niet uit mijn nek kwamen maar uit mijn linkerheup (de heup van het goede been). Uit de foto's bleek dat er volgens de radioloog een lichte slijtage was aan de linkerheup, maar dat die niet tot zulke klachten kon leiden. De huisarts wilde mij vervolgens weer doorsturen naar de neuroloog. Op mijn uitdrukkelijke verzoek heeft hij er toch voor gekozen om mij te laten bekijken door een orthopeed.

Waar kent u ViaSana van?

Gezien de ervaringen van vrienden en kennissen werd dat dr. Ralph Eijdems in ViaSana.

Hoe verliep de afspraak?

Toen ik daar voor de eerste keer kwam met de foto zag hij meteen dat de klachten uit de heupkop kwamen. Voor de zekerheid zette hij eerst nog een spuit kenacort in het gewricht. Er werd een nieuwe afspraak gemaakt voor zes weken later. De spuit hielp goed. Ik was twee weken pijnvrij maar daarna kwamen de klachten in alle hevigheid weer terug. Dusdanig zelfs dat ik mijn afspraak vervroegde. In het tweede gesprek en nadat er nogmaals foto's gemaakt waren was snel de conclusie getrokken ofwel medicatie of de volledige heup vervangen. Voor mij was het geen moeilijk keuze, opereren. Nu ik na de spuit gevoeld had wat het betekent te leven zonder pijn. Ik raakte in een sociaal isolement, kon nergens meer naartoe en de pijn werd alsmaar erger.

Wat weet u nog van uw verblijf in ViaSana?

Toen ik besloot tot een operatie werd alles binnen dezelfde afspraak geregeld. Er volgde direct een gesprek met de anesthesist, bloedprikken, hartfilmpje e.d. Dus geen onnodig tijdverlies. Ook de dag dat je wordt geopereerd krijg je meteen te horen. De operatie zelf was met ruggenprik en een roesje. Daarvan heb ik eigenlijk niet veel meegekregen. Wat me nog wel bijstaat was dat ik helemaal geen pijn had na de operatie. Enkele dagen na thuiskomst had ik nog steeds geen pijn. Wel voelde alles beurs aan maar de hinderlijke pijnklachten in de lies waren verdwenen. ViaSana is net een hotel, het eten is geweldig, de verpleging buitengewoon en de orthopeed komt regelmatig informeren hoe het met je gaat.

Hoe is het nu met u?

Voor mij persoonlijk is met geen woorden uit te drukken hoe dankbaar ik ben. Ze hebben mij mijn leven teruggegeven. De revalidatie is de afgelopen 4 weken voorspoedig verlopen. Ik heb veel gefietst op de hometrainer en heb me na precies 4 weken maar weer eens buiten op de fiets gewaagd. Dat was een verademing zeker met dat goede weer, waar we de afgelopen weken mee te maken hebben gekregen. Net heb ik nog even 2 km gewandeld en dat gaat ook buitengewoon goed. Geen vervelende klachten meer in de lies en alleen wat spierpijn de volgende dag, want mijn conditie is natuurlijk nog niet optimaal.

Het enige wat me tegenviel was de zwelling (vocht) in het geopereerde been. Hierdoor leek het net of bij het lopen het been in de knieholte werd afgebonden door een strak elastiek. Niet pijnlijk maar wel een heel vervelend gevoel. Nu na zes weken heb ik dat af en toe nog, maar niet zo hevig meer. Mij is verteld dat dit tijd nodig heeft voor dit helemaal verdwijnt. Het valt me achteraf gezien allemaal reuze mee. Ik had me al jaren terug moeten laten helpen, maar ja dat is makkelijk praten achteraf. Hoewel ik pas een maand geleden geopereerd ben verwacht ik na de revalidatie weer normaal te kunnen functioneren. Geen gekke dingen, maar de simpele dingen, die het leven zo waardevol maken, zoals bijvoorbeeld lekker wandelen, fietsen, de stad in met vrouwlief, op vakantie gaan e.d.

Ervaringen van patiënten

Pauke  Rouppe-van der voort

Pauke Rouppe-van der voort
Versleten heup

Theo  Aarts

Theo Aarts
Versleten heup

Herkenbare klachten? Laat ons u vrijblijvend adviseren op basis van uw persoonlijke situatie

Welcome at ViaSana

Our website is regularly visited by people from abroad.
We are currently investigating what kind of visitors these are.
Please answer the question below: